logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
4. Svibanj 2023

Brain Holidays, Dr.Obi & Anja G i JinSan dolaze na veliki Showcase party u Pulu

Novo izdanje Showcasea
Showcase  - 19.5.2023. / Petak
Klub Kotač / Dvorište DC Karlo Rojc, Gajeva 3, Pula
Početak: 20h
Kraj: 4h

Ulaznice
* Studenti 7e (mlađi od 23 god.)
* Cijena ulaznice: 10e

Program:
20 - 21h / Bite of Paradise – predstavljanje dokumentarnog filma o snimanju albuma na Jamajci by Brain Holidays / Klub Kotač
21 - 04h - Dvorište Klub Kotač
Brain Holidays 
Dr.Obi & Anja G 
JinSan selektor 

Tricky D 
Dubmx - Brokula

Brain Holidays pioniri su reggae glazbe u Hrvatskoj, a osnovani su sad već daleke 2000. godine. Iza sebe imaju na stotine odsviranih festivalskih i samostalnih koncerata i pet studijskih albuma u izdanju Dallas Recordsa. Album "Jamaican Connection" snimljen je u najboljem studiju na karipskom otočju Tuff Gong (Kingston, Jamajka) kojeg je osnovao legendarni Bob Marley, a na njemu su ugostili vrhunske glazbenike poput Italee, Hornsmana Coyotea, Alejandra Buendije, Kandžije i Brice. Za vrijeme boravka na Jamajci bend je nastupio i na Italee & The Circle of brethrens festivalu u Kingstonu. Kroz proces snimanja albuma u Tuff Gong studiju Brain Holidayse je vodio ton majstor Roland McDermott, koji je ujedno i tonac Morgan Heritagea, Koffee te Juliana Marleya, jednog od Marleyevih sinova. Pripreme za snimanje petog albuma, put na Jamajku i proslavu 20 godina djelovanja benda trajale su dvije godine. Cijeli projekt etnomuzikološki je promatran i pretočen u diplomski rad na Muzičkoj akademiji te je snimljen dokumentarni film “Bite Of Paradise”. Album "System Error“ nominiran je za diskografsku nagradu Porin 2018. u kategoriji za najbolji album alternativne i klupske glazbe, a kao jedan od highlighta karijere treba istaknuti i nastup na glavnoj pozornici Sunsplash Rototoma, najvećeg svjetskog reggae festivala.
Glazbu Holidaysa inspiriranu zlatnim periodom roots reggaea prate šareni tekstovi, od ozbiljnih angažiranih pa sve do zajebantskih i ljubavnih s neizostavnim lightmotivima pozitivnih vibracija i vjere u bolji i sretniji svijet. Live nastupi koji tjeraju na ples su jedan od najačih aduta ovog mnogočlanog benda, a muskulfiber je zagarantiran.
Bite of Paradise trailer: https://youtu.be/YTUVQisgFao
Brain Holidays na mreži: https://linktr.ee/brainholidays
Jamaican Gleaner intervju: https://bit.ly/3aXCO3B

Anja G & Dr.Obi
Dub duo Anja G & Dr.Obi prisutni su na glazbenoj sceni od 2017.godine. Kombinacija zanimljivog vokala Anje G i jasnih poruka zajedno s masnim zvukovima vlastite produkcije uz hrpu efekata i zanimljiv vizualan identitet osvaja apsolutnu prisutnost publike. Etabliranjem vlastite etikete AmpliFyah Music Anja G i DR.obi izdaju vlastitu produkciju od digitala do steppersa uz suradnju s raznim artistima iz regije. Na EP-u „Bun Dem Riddim“ zajedničkim snagama ugošćuju Queen Omegu i Tennu Star, dok je njihovo prvo izdanje “Raggamuffin” & "Bang!Bang!" obrađeno od strane Jah Billaha i Shece sa specijalnim remixevima. Prava bomba pojavljuje se s "12 dubplateom Anja G & DR.obi meets Woodland Sound feat. Beanie - "Ay Carmela" u izdanju Woodland Recordsa koji je rasprodan u sat vremena i zatim doživio reprint ediciju. „Ay Carmela“ je antifašistički heavy weight steppers kojom ovaj dub duo jasno izražava svoje stavove. Na etiketi Warrior Charge Records izašla je "12 ploča na kojoj se nalazi "Police Brutality", dok kraj 2020. obilježavaju izdanja "Sky it a go red" ft. Dubble i novi riddim EP pod nazivom "Timeless". Anja G i Dr.Obi zaplovili su duboko i glasno, a njihova ustrajnost na kvaliteti sadržaja stvara zvučnu sliku neproporcijalnih dimenzija. Njihovo djelovanje konstantno inspirira na mjenjanje svijesti i pomicanje vlastitih granica te muziku koriste kao oruđe za promicanje svojih ideja i time pozivaju na promišljanje kao i na aktivno djelovanje protiv sistema!
https://amplifyah.bandcamp.com/
www.facebook.com/amplifyahmusic/
www.instagram.com/amplifyah_music/

Tricky D je breakbeat ambasador od ranih 90-ih. Jedan od prvih berlinskih underground jungle DJa i aktivista. Sa suradnicima biva aktivan na klupskoj sceni, a 1993. postaje dijelom Elektronautena, prvog njemačkog live jungle benda. 2001. godine otvara vlastiti Tricky Tunes Record Store u Berlinu, specijaliziran za jungle, dnb, reggae i cutting edge breakbeats. Nakon drugog posjeta Jamajci, 2002. godine sa suradnicima pokreće Tricky Tunes etiketu gdje predstavlja mlade vokalne talente, razvijajući i šireći mrežu nezavisnih producenata. Aktivan kao DJ, producent, remixer i glazbenik. Kao DJ nastupao je u većini europskih zemalja kao i na Jamajci, u Meksiku i Kolumbiji gdje je uz DJ setove održavao i radionice u getima Bogote.

Jinsan je "tata od formata", pokretač Kingstoned Zvuka te vlasnik i strastveni sakupljač vjerovatno najveće kolekcije reggae vinila u regiji.

DUBMX fka Algoriddim rođen je u Njemačkoj, odrastao u Koprivnici bez pristupa sound system kulturi. Svoje putovanje započinje prisustvovanjem na partijima Boce sound systema, te nedugo nakon toga završava u Puli gdje na početku, volontiranjem u klubu Kotač, stječe vlastita iskustva sa Seasplash sound systemom, te osvjetljenjem pozornice, kojeg do danas operira po potrebi. Setove voli započinjati rootsom te kroz vrijeme, prelazi na modernije melodije i stepperse.
Tekst:  

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života