logo-t

 • Francuski Wandem sound system dolazi na Fort Bourgignon

  Francuski Wandem sound system dolazi na Fort Bourgignon

 • Brain Holidays dovode jamajčansku zvijedu Italee na zajedničke nastupe u Hrvatskoj

  Brain Holidays dovode jamajčansku zvijedu Italee na zajedničke nastupe u Hrvatskoj

 • Banana Zvuk objavili nove remikseve na EP-u

  Banana Zvuk objavili nove remikseve na EP-u "Lito"

 • Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

  Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

 • Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

  Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

nike

Događanja
Recenzije
Fogata Sounds, Evidence Music
Fogata Sounds, Evidence Music 2024.
7. Srpanj 2024

Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

Eksploziva reggae kolaboracija

Otkako se pojavila na reggae sceni prije 20-ak godina, Soom T se pokazala kao nezaustavljiva verbalna sila koju više nitko ne može zaustaviti. Nakon što smo Soom T nedavno slušali na najnovijem albumu Sassje, i na ne tako davno objavljenom samostalnom albumu “The Louder The Better", Soom T objavljuje novi EP “Free The Hard Way”.

Kratka je to kolaboracija s producentom Krak In Dubom koja se proteže na samo četiri pjesme. Reggae/dub pulsacija provlači se kroz cijeli EP, sve dok se ne dođe do finalnog jungle remixa. Prepoznatljiv zvuk digital reggaea slušamo u prvom singlu “Beware The Reaper” na kojem je sa svojim versovima uletio Troy Berkley iz L'Entourloopa. “Beware The Reaper” smjela je i beskompromisna himna koja poziva da budete na oprezu u kojoj lirički briljira Soom T uz Troyja koji joj drži stranu u ovom pozivu na očuvanje duše. “Trouble in A Wicked Man” nosi sama Soom T uz inovativnu produkciju Krak In Duba koji sa svakakom novom kolaboracijom iznova potvrđuje svoju kvalitetu. U ovom mirnijem dub/reggae komadu Soom T svojim verbalnim vratolomijama i dalje proziva Babilon u potrazi za mirom. “Sunlight Woman” nose zarazni puhački ritmovi u maniri tradicionalnog reggae zvuka, sve dok na kraju EP-a “Sunlight Woman” ne doživljava renesansu u obliku jungle remixa. Naravno, remix potpisuje, tko drugi nego sam Krak In Dub. Već smo davno upoznali da nije bez vraga Krak In Dub samoprozvani jungle dub master, a tu lekciju ponavljamo sada u “Sunlight Woman” jungle remixu.

Kratak, oštar i beskompromisan EP koji svojom fuzijom reggae žanra i njegovih derivata u 20 minuta probudi sva osjetila.

Tekst:  

Video sadržaj