logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

nike

Događanja
Vijesti
5. Svibanj 2023

Escape the city Festival objavio prva imena, dolazi Manasseh

Escape the city Festival 2023.
Pozivamo vas da se pridružite na šestom izdanju Escape the City festivala koji će se održati u slikovitom okruženju predivne obale Barbarige od 26. do 30. srpnja 2023. godine. Stigla je najava prvih gostiju koji dolaze na ovogodišnje izdanje, a radi se redom o iskusnim dub artistima. 

Manasseh je bio jedan od ključnih igrača dub scene u Velikoj Britaniji 90-ih godina, vodio je sessione na piratskoj radio stanici Kiss FM i clashao se s velikanima poput Jah Shake, Aba Shantija & Jah Tubbya. Od legendarnog albuma "Dub the millennium" iz 1992. Nick Manasseh je producirao brojne pjesme, remikseve i albume za i s vrhunskim glazbenicima poput Lee Scratch Perrya, Johnnya Osbornea, Dannya Reda....

Španjolski inicijator dub zvuka Roberto Sanchez, poznat kao Lone Ark - neki ga nazivaju glavnim pokretačem iberske reggae/dub scene u posljednjih 20 godina. Pristupajući analognoj tehnologiji u reggae glazbi ovaj talentirani multi-instrumentalist objavio je brojne legendarne pjesme poput "Don't use me", "Chemical food" i "Fight dem down"!. Pripremite se za ekskluzivni live set!

Echotronix je jedan od prvih talijanskih soundsystema ikad. King David Warriors, kako su se zvali u to vrijeme, bio je jedan od prvih soundova koji je talijansku i europsku publiku upoznao s britanskim zvukom Jah Shake, Jah Tubbysa, Channel Onea i drugih... Sada djeluju kao soundsystem i label te dolaze u Escape the city s puno dubplateova u suradnji s legendarnim pjevačima kao što su Johnny Clarke, Michael Propheta...

Lions Den je pokrenut prije nekoliko godina od strane glazbenog aktivista Ras Liona, a ovaj renomirani soundsystem, label i promotor napreduje u svim aspektima dostavljanja conscious glazbe svijetu.

Nabavite ulaznice na vrijeme: Crowdfunding kampanja Escape the city Festivala 2023.
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice