logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Vijesti
15. Studeni 2018

Izašao prvi hrvatski riddim EP - "Bun Dem" Riddim

w/ Queen Omega, Anja G & Tenna Star za AmpliFyah Music

AmpliFyah Music donosi osvježenje u obliku "Bun Dem" riddim EP-a koje obilježava suradnju s legendarnom reggae vokalisticom iz Trinidad i Tobaga, Queen Omegom! Queen Omega predstavlja svoju iznimnu vokalnu snagu u "Fyah Burning" na riddimu DR.obija. DR.obi završava 2018. godinu s "Bun Dem" riddimom na kojem možete uz Queen Omegu čuti i dvije hrvatske reggae vokalistice - Anju G ("Bun Dem") i Tennu Star iz One Dreada ("Liberation"). Hrvatski drum'n' bass producent Filip Motovunski bio je zadužen za mastering ovog izdanja, a dizajn naslovnice izradio je Genetik Dub, koji je također producent, ali u dub vodama. 

Queen Omega dolazi iz San Fernanda u Trinidadu. Potaknuta od svoje majke (kojoj odaje počast na "Mama"), kao djevojčica počela se natjecati u raznim talent emisijama. Krajem 2000. godine upoznala je producenta Mickey D-a koji ju je odveo u London što je rezultiralo njezinim debijem "Queen Omega". Slijedi nekoliko hit singlova i drugi album pod nazivom "Pure Love". Početkom 2004. godine Jet Star objavio je "Away From Babylon", treći i najuspješniji album Queen Omege. S tri albuma i odlično prihvaćenim  nastupima uživo, Queen Omega je ostavila trag za nadolazeće ženske vokale u roots reggaeu. Queen Omega je već odavno na dobrom putu stvaranja svojevrsne dosljednosti koju roots reggae nikad nije imao od strane ženskih vokalistica.

Anja G je mlada i nadolazeća pjevačica iz Zagreba koja je 2017. godine izdala svoj prvi singl "The Meaning" također s Dr.obijem. Godine 2017. nastupila je na većini važnih reggae i dub događanja u Hrvatskoj i regiji (Seasplash Festival, Dub Lab, Love & Rage (Italija) i mnoge lokalne klupske večeri u Zagrebu). Njen prvi službeni EP s dvije pjesme ("Bang!Bang!" i "Raggamuffin") izlazi na AmpliFyah Music, kao i remiksirano izdanje navedenih singlova. A za Woodland Records izlazi 7" vinil za japanskog producenta Dub Kazmana koji je snimio vokalnu verziju s Anjom G pod nazivom "Wrong System".

Tenna STAR se pjevanjem počela baviti još od malih nogu. Nakon završene glazbene škole put ju je odveo u punk vode, no vrlo brzo je otkrila ljubav prema reggae glazbi i počela pjevati u bendu One Dread u kojem djeluje i danas. Sa ženskom vokalnom sekcijom istog benda, poznatijom pod TNT vocal forces, surađuje s nekolicinom glazbenika u akustičnim projektima. Od 2016. godine do listopada 2018. pjeva s Brain Holidaysima - pionirima autorske roots reggae glazbe u Hrvatskoj. Iza nje su brojni koncerti na području Hrvatske i susjednih zemalja, a autorskim radom se počela baviti nedavno u sklopu benda One Dread te samostalno.

01. Anja G "Bun Dem" (3.06) 
02. Queen Omega "Fyah Burning" (3.09)
03. Tenna Star "Liberation" (3.07)
04. DR.obi "Dub Dem" (3.18)

 

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice