logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
15. Studeni 2018

Dj Kullar i I-mitri CounterAction na rođendanu Munchies sound systema

Stigao je i taj dan - Munchiesima rođendan
S osmijehom na licu i toplinom oko srca prisjećaju se prvog sessiona s vlastitim soundom pred budnim očima naših Teachera, Warrior Charge Soundsystema i Rockers Dub Master sound systema te davne 2015. u Zeppelinu, a s još više ljubavi misli im lete ka prošlogodišnjoj fešti s dijelom naše balkanske dub obitelji (Boca sound system, Sandokan Hifi, Low Frequency, Zenicafaria Soundsystem i Franziu aka Francesco)
Tri godine sound system života ostavile su dubok trag na njima, nebrojeni sessioni, prijeđeni kilometri, popucani živci, sklopljena prijateljstva, dementna jutra i od ovog ljeta vege burgeri.

Kao što znate svaku obljetnicu su proslavili u drugom konceptu. Od prve u Student meets teacher Stylu, te duge kao Balkan dub family reunion, za treću su vama (i nama) priredili zbilja fantastičan program, UK Legends meets Womyn of DUB!

S ponosom predstavljamo Munchies 3rd anniversary with DubCat, Beanie (Conscious Youth) ft Munchies sound system, Roots Youths - Dj Kullar i I-Mitri Counteraction.

Večer će 30. studenog u Uljaniku otvoriti draga Katja aka Dubcat, Osim što kroz svoj deco team THeCo transformira venue naših sessiona iz seoskih diskaća u jazbine vrijedne Black Ark studia, ona je i vrijedna selektorica i diggerica zlatnih tuneova i verzija škole roots&culture selekcije. Nakon Katje na scenu nastupa glavom i bradom Roots Youths DJ Kullar

Straight Outta Southall (West London) dj Kullar je dio UK reggae povijesti koja obogaćuje čitavu zemlju desetljećima. Inspiriran Jah Shaka sound systemom, te davne 1986. godine počinje sakupljati sada impozantnu kolekciju reggae vinila. U 90-ima surađuje s mnoštvom producenata te ere da bi 2005. izbacio svoj prvi release na Roots Youths Records Od tada, Roots Youths izdaje više od 20 releasea s producentima svjetske klase iz Europe i SAD-a. Iste godine započinje sa svojim svjetski praćenim radio dub showom Dublife na digitalnoj platformi LIFE FM. DJ Kullar neumorno nastupa diljem Europe i Ujedinjenog Kraljevstva kroz čitavu godinu, te od njega možemo očekivati opaku selekciju. Pored fenomenalnih izdanja na vlastitom labelu sa sobom nosi punu vreću zloglasnih dubplateova koje čuva za nastupe uživo.

Druga legenda koju imamo čast ugostiti je legendarni I-mitri CounterAction. Rođeni Grk je još 1998. bio dio AMP Outernational kolektiva gdje je izdavao glazbu pod imenom Atiko Minus. Od 2001. godine seli se u Leicester, UK, gdje se ubrzo povezuje s UK dub legendom Steve Vibronicsom s kojim broji mnoštvo izdana i live nastupa. Vrlo brzo I Mitri postaje ključni dio UK reggae i sound system kulture te istu promovira preko njegovog radio showa zvanog United Nations of Dub. Glazbeno se povezuje s Richi Rootzom 2006. godine kada započinju vlastiti label nazvan "Counter Action Soundz label", osim toga I-Mitri je također frontman CounterAction live banda u kojem pjeva, miksa, producira te snima perkusije i vokale za poznate labelove i producente poput: Scoops Records, Roots Youths, Rasheda Lioness Music, Dreadwise music, Vibronics, JahFree, Imperial Sound Army, Dubateers, Slimmah sound i druge. Godine 2013. započinje prvi i najveći indoor reggae dub i sound system festival na svijetu legendarni " United Nations Of Dub Weekender", koji traje od 2016. godine i na kojem je ugostio sve najbolje soundove Europe i UK-a poput Jah Shake, Jah Tubbys, Iration Steppas, King Earthquake na kojima redovno i sam nastupa.

Na sessionu u Puli I-mitri će zapjevati uz Dj Kullara, te će nakon toga odraditi svoj live act s vlastitim produkcijama i efektima, inna sound system stylee!

Šećer na kraju dolazi u obliku drage nam gošće, talentirane i svestrane Beanie iz Conscious Youth! Kao članica jednih od nama omiljenih glazbenih i ideoloških suboraca i dragih prijatelja Conscius Youth, Mega Bean će svojim glasom oplemeniti set slavljenika, Munchies Soundsystema! Još od 2009. kao saksofonistica i all-around-sound-womyn umiješana je u same temelje britanske anarho-dub scene svirajući u Autonomadsima, Black Star Dub Collectvu i Co-operatorsima, a i odnedavno duva tu frulu i u slobodarskom folk kolektivu Sallows. Ovo će biti još jedna u nizu sjajnih suradnja između dva kolektiva, Na drugom flooru u maloj sali vlada toplina disco, funk i groove ritmova koji će vam omogućiti odmor od teških dub vibracija iz velike sale. Ovaj put svojim setovima vas časte Jinxie Grooves, Laseech, Chvigy i prijatelj s juga Italije, OZ, koji je prošle godine oduševio svojim Italo disco vinil setom!

Upad:
Karte možete kupiti u Karlobaru, Dnevni boravak, DC Rojc, Gajeva 3, Pula.
Omogućili smo limitiranu preprodaju karata po cijeni od 40kn. Budite brzi jer ih je samo 50!
Ostali će moći kupiti kartu na ulazu u Klub po cijeni od 50kn.

Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice