logo-t

 • Stigla nova

  Stigla nova "Roba" Banana Zvuka

 • RootsInSession & Marcus G - “Lockdown Ska Riddim Album”

  RootsInSession & Marcus G - “Lockdown Ska Riddim Album”

 • Bend Sopot objavio singl “Jednog dana” kojim najavljuje novi album

  Bend Sopot objavio singl “Jednog dana” kojim najavljuje novi album

 • Najavljen 20. Seasplash i objavljen trailer aftermoviea 19. izdanja festivala

  Najavljen 20. Seasplash i objavljen trailer aftermoviea 19. izdanja festivala

 • Black Roots - Nothing In The Larder

  Black Roots - Nothing In The Larder

nike

Događanja
Reggae radio
13. Listopad 2021

Punk-Reggae Fiesta! by DJ Jebiga u obliku radijske emisije na Radio 808

U potrazi za boljim vremenima
Punk-Reggae Fiesta! je bio popularni koncertno i klupsko događanje, koji je kroz selekciju DJ-a predstavljao punk rock bendove inspirirane karipskim utjecajima (rocksteady, ska, reggae, dub, itd.), ili raznim elektronskim stilovima glazbe (jungle, breakbeat, drum’n’bass, itd,). Održavao se kroz niz godina početkom stoljeća, u redovitim terminima u klubu Močvara u Zagrebu, a povremeno i na drugim lokacijama, te u drugim gradovima i zemljama.

Nakon pojedinčanih i rijetkih izleta u ponudi, Punk-Reggae Fiesta! je ujedno prva koncertna večer koja je u klupski prostor dovodila dub, reggae i ska bendove (Zion Train, B.R. Stylers, Paprika Korps, Leftover Crack, Argies, Cantina Roots, itd.), a uz resident DJ-e, redovito su nastupali i mnogi gostujući.

Punk-Reggae Fiesta! imala je i bendove domaćine, ujedno pionirske začetnike autorskog muziciranja kroz reggae/dub stilove u domaćem okruženju. U početku su to bili Abrakha-Dub-R, da bi ih zamijenili Radikal Dub Kolektiv. Osim inozemnih gostovanja, Punk-Reggae Fiesta! uvijek je predstavljala i domaća i regionalna imena (Brain Holidays, Antenat, Red Five Point Star,…).

Idejni začetnik, urednik programa i resident DJ Vedran Meniga aka DJ Jebiga (sa svim inačicama), složio je selekciju stvari koje bi zasigurno bile dio repertoara da se večer nastavila redovitije održavati u razdobolju posljednjeg desetljeća, od 2010. do 2020. godine. Izvor reprodukcije je isključivo s gramofonskih ploča, a sadrži i nekoliko ekskluzivnih snimaka ili tzv. dubplateova.

Emitiran je u obliku radijske emisije, u utorak, 5. listopada, od 20 do 22h, u programu Radija 808 (93,9MHz). Snimku emisije moguće je preslušati na Mixcloudu
Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Killo Killo Banda - "Pobeda je biti čovek"
Reggae Roast - "Turn Up the Heat"
Alborosie - "For The Culture"
Brain Damage meets Big Youth - "Beyond The Blue"
Shanti Powa - “Dreamer”