logo-t

  • Sprema se treće izdanje Zion Boška Festivala

    Sprema se treće izdanje Zion Boška Festivala

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

  • Paolo Baldini DubFiles, Vibronics feat. Vanya O & Danniella Dee i Wicked Dub Division dolaze na Sea Sound Festival

    Paolo Baldini DubFiles, Vibronics feat. Vanya O & Danniella Dee i Wicked Dub Division dolaze na Sea Sound Festival

  • Proširena zvučna slika One Dreada

    Proširena zvučna slika One Dreada

  • Mo’Kalamity -

    Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica

nike

Događanja
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 156
Izvještaji
8. Srpanj 2020

"Ogoljeni" Antenat u Nenadovoj izvedbi

Antenat solo u Močvari
Polako ali nesigurno ušli smo u drugu polovicu 2020. godine. Početak godine je obećavao, mnogi su se kleli da je ovo baš njihova godina. No gle čuda, vjetar je zapuhao u potpuno neočekivanom smjeru. Pojava Covid-19 pandemije srezala je mnoge grane, a posljedice će se još neko vrijeme osjetiti. Posebno se to odnosi na umjetničke krugove. Nakon plodonosnih desetak godina masovnih manifestacija, stegla se kesa, a nekima je postavljena i omča oko vrata s ovakvim raspletom događaja. Htjeli ili nehtjeli, vraćamo se na bazične postavke da je umjetnost hrana za dušu, a ne za masovne produkcije.

Sad je potrebno biti spreman za prilagodbu, a jednoj takvoj adaptaciji svjedočili smo u dvorištu Močvare gdje je Nenad Kovačić predstavio "ogoljen" materijal Antenata u samostalnoj izvedbi. Močvara je ograničila broj posjetitelja koji se bazira na okupljanje isključivo na terasi kluba u količini od 50 duša, i to u sjedećoj varijanti. Pomalo prohladne ljetne večeri na obali Save skupili su se vjerni pratitelji Antenata, prijatelji i poznanici na uživanju u ovoj ekskluzivnoj Nenadovoj izvedbi. 

Nenadova trema se pomalo osjetila kroz cijeli nastup no kako je koncert odmicao, njegova preplašenost ovakvim predstavljanjem Antenata se istapala iz pjesme u pjesmu. Nenada je dokazao da ipak nije bilo prerizično slijediti samog sebe u "Propisanom redu" te mu ništa nije prepreka u vječnom hitu Antenata, "Slonu". Vjerujem da se u korona krizi mnogo ljudi zakunulo da će se okrenuti sađenju blitve te da ćemo se sjetiti "DBK" kada ćemo na ovo vrijeme gledati s odmakom. Pozvan je na bis kojeg je odradio s najuspješnijom izvedbom te večeri "Ima nas dovoljno" koja nas srećom podsjeća da nas zaista ima dovoljno na izgradnju perspektive kakvu želimo vidjeti, a ne kakvu nam je predstavljaju. 

Dobro se Nenad snašao u paralelnom korištenju loopa, akustične gitare i framea, možda ga ovo inspirira na njegov samostalni novi početak jer sve skupa uz dodatno uvježbavanje ima potencijala. Ali ne kao Antenat solo. Iako se Nenadu treba skinuti kapa na prearanžiranju Antenatovih pjesama, nedostajala je kompletna zvučna slika benda. No doći će ponovno vremena za gužvu na i ispred pozornica gdje ćemo zagrljeni i u velikom broju pjevati "Ima nas dovoljno, vrijeme je povoljno".

Foto: Filip Pacak
Tekst:  

Recenzije

Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života
Tribal Seeds - “Ancient Blood“ – drevna krv teče našim venama
Bob Marley: One Love - glorifikacija ikone
Soom T - "The Louder The Better" - pozitivna slika boljeg, mudrijeg i ljepšeg svijeta