nike

Događanja
Vijesti
30. Travanj 2021

Digitalno (re)izdanje albuma prvijenca Radikal Dub Kolektiva

Kreću prednarudžbe
Radikal Dub Kolektiv (RDK) osnovan je u svibnju 2002., a prestao je s radom u lipnju 2010. godine. Nastali su nakon raspada Abrakha-Dub-R, prvog benda koji je radio autorski dub/reggae na ovim prostorima. Istoimeni prvijenac je prvi domaći dub album, sa ska, punkrock i trance utjecajima. Originalno objavljen 2004. kao CD u izdanju Zvuka Močvare, Kingstona i Humanita Nove. Reizdan je 2008. kao LP/MC (NNNW), uz posebnu posvetu Domagoju Šeksu, preminulom članu benda. Ovom prilikom biti će objavljen prvi put u digitalnom formatu.

Jedna od posebnosti Radikal Dub Kolektiva bila je upravo imitacija u pravilu elektronički isproducirane glazbe, kroz standardnu rock postavu (gitara, bass, klavijature, bubnjevi) i tehnike live dubbinga, koja je u kombinaciji s učestalim, najčešće samostalno odsviranim koncertima u višoj brzini, stvarala oduševljenje kod većine onih koji su imali prilike susresti se s radom benda za vrijeme njegova postojanja, a sve skupa rezultiralo je pokretanjem vrlo agilne domaće dub scene.

Pre-order album --> Radikal Dub Kolektiv
Pre-save / pre-add album --> Radikal Dub Kolektiv

"Rajčice Dub" bio je ''spontani'' hit koji se zadržao 14 tjedana na Ceneru, domaćoj Top ljestvici Radia 101. Prvi domaći dub 7" singl (Kingston) koji na B strani sadrži jungle remiks. Originalno izdan 2005. doživjeti će svoje premijerno izdanje u digitalnom formatu koje će popratiti limitirana serija na 7" vinilu.

Pre-order - Rajčice Dub / Tomato Jungle - 7"
Pre-order - Rajčice Dub / Tomato Jungle - Digital

Nove kratke majice s logom benda će također biti dostupne prilikom objavljivanja digitalnih reizdanja te ih se već može prednaručiti.
Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

TriXstar - “Dear 2020”
Lee Scratch Perry & The Spacewave - "Dubz Of The Root"
Gentleman’s Dub Club - "Down To Earth"
Positive Thursdays in DUB - “Landing on Planet Dub”/”Remixed on Planet dub”
Dr.Obi w/Anja G, Aklea Neon, Chakka, Damien Prophet - "Timeless"