logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
2. Kolovoz 2023

Izlazi "Africa Unite", kompilacijsko izdanje Boba Marleya koje spaja reggae i afrobeats

Kombinacija reggaea i afrobeatsa
Besmrtnost Boba Marleyja nastavlja se s reizdanjem kompilacijskog izdanja "Africa Unite" koji će u novoj verziji predstaviti spajanje reggae glazbe i afrobeatsa.

Album "Africa Unite" je izdanje koje odaje počast najvećim hitovima reggae ikone Boba Marleyja reinterpretiranim i obogaćenim zaraznim ritmovima afrobeatsa. Planirano je da album bude objavljen 4. kolovoza 2023. godine, a na njemu ćemo čuti inspirativne suradnje između Boba Marleyja i sjajnog sastava suvremenih afričkih glazbenika. Ovaj album će obogatiti deset pjesama koje uključuju suradnike kao što su Sarkodie, Tiwa Savage, Teni i Oxlade. Svaki od navedenih artista donosi jedinstvenu vještinu tako odajući počast Bobu Marleyju i njegovom trajnom utjecaju dok svojim glasovima nadopunjuju njegove legendarne hitove.

Marleyjev utjecaj na kulturu reggae glazbe i afrobeatsa je neizmjeran. Od srdačne izvedbe "Waiting In Vain" do ohrabrujuće energije "Stir It Upa", album prikazuje besprijekorno spajanje dva izvanredna glazbena svijeta. Album je najavila nova verzija pjesme "Three Little Birds" koju izvode nigerijske zvijezde Teni i Oxlade, koja vjerno oživljava original s afro-fusion dodirom.

Osvrćući se na značaj ovog albuma, Bob Marleyjeva kći Cedella Marley izjavila je: "Africa Unite" je album koji pokazuje važnost Boba Marleyja u današnjoj Africi. Umjetnici koji se pojavljuju na ovom albumu reinterpretirali su Bobove klasike na način na koji znamo da bi ih on volio i bio ponosan."

Bob Marleyjev utjecaj na kulturu reggae glazbe i afrobeatsa je neizmjeran. Kao pionir reggae glazbe, Bob Marley je posthumno primljen u Kuću slavnih rock and rolla 1994. godine. S albumom "Africa Unite" njegov utjecaj nastavlja odjekivati, spajajući prošlost i sadašnjost.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice