nike

Događanja
Reggae slovenija
Vijesti
29. Prosinac 2021

Banana Zvuk promoviraju album u Dva Osam

Promocija aktualnog albuma "Roba" uživo

Banana Zvuk dolaze 27. siječnja u zagrebački klub Dva Osam promovirati novi album "Roba". Banana Zvuk je splitski dvojac koji od 2006. godine širi ljubav prema svim oblicima roots glazbe. Izvođački i stvaralački dio čine producenti, DJ-evi, MC-evi i glazbenici Luka Barbić (TBF) i Ivan Yuri Jurić (ST!LLNESS). Ovi splitski glazbeni umjetnici bave se istraživanjem i promoviranjem ritmovima od duba, reggaea, hip-hopa, drum'n'bassa, dancehalla, junglea do različitih glazbenih mashupova. Jednako su skloni novom zvuku i svježim izdanjima kao i starim klasicima za kojima posežu da ubrizgaju nove doze adrenalina.

Njihov debitantski album "Split Banana" iz 2018. godine sadrži sedam pjesama u raznovrsnim reggae stilovima, a izvedene su s ponajboljim svjetskim reggae izvođačima kao što su Tenor Fly, The Ragga Twins, Skarra Mucci... Album "Split Banana" je bio nominiran za album godine od strane prestižnog europskog portala za reggae glazbu Reggaeville.
Godinu 2020. obilježilo je objavljivanje kompilacijskog izdanja “Re-Shake!” koje obuhvaća remikseve domaćih autora, kao i autorskog singla "OPG" koji je nastao suradnji s Kandžijom te dobivanje nagrade Ambasador u kategoriji Najbolji dub/reggae selektori u Hrvatskoj. Početak 2021. godine obilježava nova suradnja s Reperom iz sobe u obliku reggae remixa singla "Dobro san", dok druga polovice godine donosi njihov drugi autorski album “Roba”. 

Jeste čuli Porto Morto u reggae verziji? Poslušaj “Čekam ih” u Banana Zvuk remixu.

Zagrijavanje: Jan Becele & ZuBam

Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je poradi kapaciteta, zainteresiranima predlažemo da ih osiguraju u pretprodaji.
Cijena ulaznice: 40 kn u pretprodaji, 50 kn na ulazu u klub.

Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Kali Fat Dub - "Životinjska karma"
Egoless - "The only way Out is Through"
Lil Obeah - "From Transylvania"
Micah Shemaiah - “Still”
Banana Zvuk - "Roba"