logo-t

  • Greg Even i Haris Pilton objavili album

    Greg Even i Haris Pilton objavili album "Ting A Ling Riddim"

  • Escape The City Festival predstavlja gostujuće sound systeme

    Escape The City Festival predstavlja gostujuće sound systeme

  • Harrison Stafford (Groundation):

    Harrison Stafford (Groundation): "Danas sam inspiriran više nego ikada prije"

nike

Događanja
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 156
Reggae slovenija
Domaći bendovi
7. Veljača 2015

ST!LLNESS

Splitsko-zagrebački autorski sastav
ST!LLNESS priča počinje s demo fazom od 1998. godine u format underground hip-hop dvojca. Nakon odlične uvodne faze oformljenja, snimanja i nastupa, 2005. godine u priču ulaze glazbenici sa živim instrumentima i to prilično mijenja pristup stvaranja benda.

Danas sviraju tribal roots rock jungle hop s elementima psihodelije i kontrolirane buke. ST!LLNESS pleme čini devet ljudi u pokretu i deseti, sveprisutni član. Kičma benda su bubnjar Mario Validžić i perkusionist Krunoslav Kobešćak s hip hop, jungle, dub i tribal ritmovima u kombinaciji s groove roots basom Marka Pinjuha. Na tim kostima i tetivama stoje mišići benda; gitaristi Ante Ljubičić i Davor Barišić. Gitare voze svoju priču od reggae skankova i melodija do HC i punk rock rifova te psihodeličnih delayeva. Vezivo stvaralačkog zvuka je Ognjen Zečević sa samplerom, klavijaturama i efektima. Zvuku benda doprinosi proizvodeći i reproducirajući sintetičke i organske zvukove sa Zemlje i ostalih dijelova Svemira. Tekstopisac i sedmo čulo benda je Ivan Yuri Jurić. Njegova lirika u pjevanoj i MC stilskoj formi se bavi “dubokim i plitkim univerzalijama ljudskih bića i ostalih entiteta”.

Poruka koju odašilje ovaj bend se tiče “svih tema iz svijesti i nesvijesti društva i jedinke; od fizičkih i psiholoških podražaja putem percepcije do emocionalnih i filozofskih izljeva iznutra. Sve navedeno u vremenu i prostoru sada i ovdje“. Osmo uho benda je inženjer živog zvuka Robert Martinović, član koji live mixom doprinosi novu dimenziju ST!LLNESS interakcije s publikom na svirci uživo. Deveti krak ove spirale je putni poglavica Darko Ljubić: mama, tata, djed, baka i vozač. O desetom članu plemena se jako malo zna u javnosti te je potpuno nepoznata činjenica da li se radi o jedinki ili skupini ljudi.

Bend kaže:
“Onom tko je ST!llness s nama je potpuno jasno o kome ili čemu se sada i ovdje radi”.

www.facebook.com/stillnesshr
www.instagram.com/stillness.band.official/
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Dreadzone - "Dubwiser Volume Two"
Chainska Brassika - "Tales of Londoner"
Dennis Bovell - "The DuBMASTER: The Essential Anthology" - kompilacija za sva vremena
Soom T - "Good" - dobar soundtrack za život
Koffee - "Gifted" - reggae za novu generaciju