logo-t

 • Francuski Wandem sound system dolazi na Fort Bourgignon

  Francuski Wandem sound system dolazi na Fort Bourgignon

 • Brain Holidays dovode jamajčansku zvijedu Italee na zajedničke nastupe u Hrvatskoj

  Brain Holidays dovode jamajčansku zvijedu Italee na zajedničke nastupe u Hrvatskoj

 • Banana Zvuk objavili nove remikseve na EP-u

  Banana Zvuk objavili nove remikseve na EP-u "Lito"

 • Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

  Soom T & Krak In Dub - “Free The Hard Way” - Kratak, oštar i beskompromisan EP

 • Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

  Dezarie i Exile The Brave dolaze na Roots Revival Reggae Festival

nike

Događanja
Vijesti
15. Ožujak 2024

Paolo Baldini DubFiles, Vibronics feat. Vanya O & Danniella Dee i Wicked Dub Division dolaze na Sea Sound Festival

Prvi Sea Sound Festival

Sea Sound Festival otkriva prvu turu glazbenika koji će nastupiti od 18. do 21. srpnja 2024. na Martinskoj u Šibeniku. Ovaj jedinstveni sound system festival ugostit će brojna poznata imena od internacionalnih velikana dub scene do jakih domaćih snaga. Vibronics feat. Vanya O & Danniella Dee, Paolo Baldini, Wicked Dub Division, Deekline, One Dread te Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena najavljeni su kao prvi izvođači Sea Sound Festivala. Vruće ljetne noći i topli zvukovi basova idu ruku pod ruku, a posjetitelje očekuje dinamičan line-up koji garantira mnogo plesa i zbave u magičnoj borovoj šumi nasuprot Šibenika. Prve konture su ocrtane objavom prvog vala izvođača, a ostatak festivalske slike otkrivat ćemo uskoro u periodu koji slijedi.

Vibronics
Vibronics su već 25 godina etiketirani kao budući zvuk duba! Na čelu su britanske dub scene, koja je zavibrirala cijelim planetom, još od 1996. godine. Dokaz su i više od 70 izdanja koja su objavili na vlastitoj legendarnoj SCOOPS etiketi, ali i albumi, singlovi i remiksi za druge izdavače. Što se njihovih nastupa tiče dub mixing uživo, raspaljivanje atmosfere uz najpozitivnije vibracije zaštitni su znak Vibronicsa. Na Sea Sound Festival dolaze u sastavu: Vibronics feat. Vanya O & Danniella Dee. Glazbenica Vanya O članica nekadašnjeg Radikal Dub Kolektiva, danas djeluje u sastavu Dubble i u mnogim internacionalnim suradnjama. Umjetnica iz Engleske je pjevačica i autorica, producentica, glazbenica i DJ-ica, Daniella Dee čini trećinu sound system kolektiva Sisters in Dub.

Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice

Glazbenik i producent Paolo Baldini već je od svojih glazbenik početaka u bendu B.R. Stylers bio prepoznat na talijanskoj reggae sceni. Nakon dugogodišnje suradnje s Africa Unite, pokrenuo je solo projekt 2014. Paolo Baldini DubFiles kako bi se fokusirao na vještinu dubmastera. Svoj producentski potpis ostavio je mnogim poznatim imenima (Mellow Mood, LAB, Jovanotti, Forelock...). Na Sea Sound Festival dolazi s novim trećim albumom "In The Shell", čiji je izlazak najavljen za 27. ožujka.

Paolo Baldini DubFiles ft. Mellow Mood- "Como Yo"

Wicked Dub Division
nastali su 2005 u Italiji, njegovi začetnici GP Ennas (bubnjevi), King Claudio (bas) i Luca Venerus (klavijature) na soundsystem scenu probili su se serijom vinilnih singlova. Uslijedio je prvi album "Wadada", a nakon što se 2014. ekipi pridružila Michela Grena, glas B.R. Stylersa i PEAK Dub Live Set započeli su novi smjer glazbenih eksperimenata. Svojim angažiranim pjesmama prepoznati su od Amnesty Internationala Italije, dok su aktualni četvrti album snimili s North East Ska Jazz Orchestrom. Ova moćna skupina miljenik je svake publike zbog bogatog zvuka i atmosfere koju naprave na svakoj pozornici.

Opaka dub divizija za dobar reggae na Savi

Deekline je britanski producent i DJ breakbeat, breakstep, drum and bass i garažne glazbe. Opisuju ga kao inovatora breakstep glazbe koja je začinjena teškim basom, prožeta breakbeatom, prvi put okarakterizirana u njegovom hitu iz 1999. "I Don't Smoke".

Vladari pozornica s mnogo utakmica u nogama One Dread su autorskim albumom "Rewind, Play, Repeat" probili granicu žanrovske prepoznatljivosti. Njihov vokalni TNT trio (Tea, Nika, Tena) i Bad Boysi na instrumentima autorskim pjesmama oduševili su kritiku te, još bitnije, mnogobrojnu publiku. Ambasador im je dodijelio nagradu za Dub & reggae izdanje godine, a svojim svirkama i dalje neumorno šire dobre vibracije.

Proširena zvučna slika One Dreada

Moćna skupina domaćih dub veterana svojim je novim projektom već ostavila trag na sceni. Prepoznati kao Dub & Reggae projekt godine, osvojili su nagradu Ambasador, a svojom moćnom kombinacijom tri ženska vokala Anje G, Roo T i Sistah Tene uz produkciju Dr.Obija od rootsa do digitalnog i steppers zvuka osvajaju publiku diljem zemlje.

Upoznaj pobliže Anju G, Roo T & Sistah Tenu, curke okupljene oko basnih ritmova Dr. Obija

Ulaznice za Sea Sound
S otkrivanjem prvih izvođača na snagu stupaju i festivalske 'Early Bird' ulaznice, popularne 'Ranograbilice' po cijeni od 55 eura. dostupne putem poveznice. Ulaznice je moguće kupiti i na svim prodajnim mjestima (online i fizičkim) platforme Entrio kao i Core Event. Uz festivalsku ulaznicu svaki posjetitelj ima pravo i na korištenje festivalskog kampa na lokaciji koje je uračunato u cijenu.

Tekst:   PR

Recenzije

Raggalution - “Improterrestrial” - sviračka i aranžmanska raskošnost
Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka
Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio