logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
9. Siječanj 2024

Fikir Amlak & Pablo Raster dolaze u Željezničar

Još jedno dub gostovanje u Zagrebu

Roadtrippers ekipa u Željezničar 10. veljače dovode talijanskog dub producenta Pabla Rastera koji dolazi u pratnji američkog vokala Fikira Amlaka. Lokalna podrška se sastoji od Genetik Duba, Raspada Sistema i Flica.

Fikir Amlak, rođen i odrastao u Los Angelesu profesionalno je uključen u glazbenu industriju već 20 godina kao pjevač i tekstopisac te multiinstrumentalist i producent. U posljednjih osam godina Fikir Amlak je svoju glazbu objavio od strane različitih izdavača u obliku 56 vinilnih ploča, 21 CD albuma i 58 digitalnih singlova. Od 2014. redovito nastupa na europskom sound system turneji, vrlo često kao pjevač uz King Alpha Sound System iz Velike Britanije. Najpopularniji albumi Fikira Amlaka do danas su nastali u suradnji s King Alphom i američkom glazbenom etiketom Akashic Records Reggae, iako su njegovi projekti s producentom Brizionom iz San Diega također dobili podršku. Osim nekoliko vinilnih ploča, albuma i digitalnih singlova koji su planirani za izdanje u narednim godinama, Fikir Amlak nedavno je pokrenuo vlastitu glazbenu etiketu, Tikur Anbessa Records.

---------------------

Kao glazbenik, pjevač i producent Pablo Raster postigao je vlastiti stil koji svijet počinje primjećivati. Glazba njegovog sound systema temelji se ne samo na teškim bas linijama jamajčanskog stila, već i na iskustvu s filmskom glazbom i drugim vrstama glazbene produkcije u kojima je bio uključen. Proizlazeći iz malog antičkog grada Spoleto, bio je osnivač lokalnog benda RasteR s kojim je producirao sedam albuma i izveo više od 1000 koncerata u Italiji i inozemstvu.  Pablo Raster producirao je dva albuma za DMA i jedan za Dub Fighters. Također je odgovoran za desetke remiksa i dubova za talijanske i međunarodne izvođače. I

"Art of Dub" (2015.) bio je njegov prvi solo album kao producent. Sadrži čistu dub glazbu i uključuje gostovanja Dan I-a iz Imperial Sound Army, Barrya Isaacsa, MrDill Lion Warriaha, Sandra Paradisija, Nattya Slya, Valentina Benaglia i Violinbwoya. "Forever Dub" objavljen je godinu dana kasnije na Elastica Records s gostima poput Fikira Amlaka, Marcelloa Colemana, AntZoni Rubia, Zaire Zen, Sandro Paradisi, Luigija Leonia i Alessandra Muscoa. "Jump up" s Barryem Issacom i Sandrom Paradisijem bio je kao stvoren za dub plesne podije i objavljen je na 7” od strane Lion's Way Records. Još dva singla, "Danger", s mladom španjolskom pjevačicom Zaire Zen i harmonikašem Sandrom Paradisijem te "Jah Kingdom", s Ras Tinnyjem, objavljena su kao besplatni download od strane poznatog francuskog netlabela ODGprod.

Njegov live dub set je miks vlastitih produkcija začinjenih delayom, reverbom, phaserom, sirenama i filterima koji čine svaki nastup jedinstvenim i neponovljivim svaki put. Često nastupa s gostujućim pjevačima koji samo dodaju čvrstoj osnovi izgrađenoj od strane ovog iskusnog talijanskog artista koji je već 16 godina aktivan na pozornici. 

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice