logo-t

 • Dub FX magija u zagrebačkoj Močvari

  Dub FX magija u zagrebačkoj Močvari

 • Greg Even & Blackout JA objavili zajednički EP

  Greg Even & Blackout JA objavili zajednički EP "Inna Dancehall Style"

 • Queen Makedah - “Peace Process” - odložite oružje

  Queen Makedah - “Peace Process” - odložite oružje

 • 50. obljetnica izdanja albuma

  50. obljetnica izdanja albuma "Catch A Fire" Boba Marleya & Wailersa

 • Little Lion Sound -

  Little Lion Sound - "Sound Killer Riddim" - dobro realizirana ideja

nike

Događanja
Vijesti
29. Lipanj 2022

Trojan Records predstavlja "Rise Jamaica! Jamaican Independence Special"

60. godina neovisnosti Jamajke
Uoči proslave 60. godina neovisnosti Jamajke Trojan Records je danas najavio novi kompilacijski album Rise Jamaica! Jamaican Independence Special. Album koji izlazi na dvostrukom CD-u, dvostrukom vinilu i kao digitalno izdanje, bit će objavljen 5. kolovoza, a uključuje iznimno utjecajne glazbene smjerove ove otočne države.

Obilježavajući 60. godišnjicu neovisnosti Jamajke u kolovozu 2022., ova slavljenička kolekcija okupit će niz glavnih jamajčanskih hitova, kao i prethodno neobjavljenih pjesama, a sve su snimljene 1962. godine, godine kada je otok postao neovisan. Album će biti dostupan kao ograničeno izdanje od 28 pjesama 2LP u raznim bojama vinila (Disc 1 Green Vinyl & Disc 2 Yellow Vinyl) te također kao prošireni 2CD Digipack od 50 pjesama.

Fokusirajući se na najveće domaće izvođače godine, prvi od dva diska sadrži ska i R&B hitove iz prve generacije jamajčanskih zvijezda, uključujući Jimmyja Cliffa, Derricka Morgana, Owena Graya i Dona Drummonda, dok se drugi disk sastoji od jamajčanskog ska ranih 60-ih i prethodno neizdanih snimaka koje je producirao tada vodeći producent ploča, Duke Reid.

Jamajka je stekla neovisnost od Ujedinjenog Kraljevstva 6. kolovoza 1962. i od tog povijesnog dana prije 60 godina, otočka glazba je imala veliki utjecaj. Godine 1964., ska je osvojio glazbenu industriju diljem svijeta iako je razvoj reggaea zvuka 1968. godine u konačnici doveo do rasta popularnosti ovog žanra.

O Trojan Records
Od svog osnutka 1968. godine, Trojan Records je promijenio britansku glazbenu i kulturnu scenu donijevši svijetu novi zvuk. Predstavljajući glazbu Jamajke Velikoj Britaniji, a i široj javnosti proslavili su se izvođači poput Leeja 'Scratcha' Perryja, Desmonda Dekkera, The Pioneersa, Boba Marleya, Princea Bustera i Jimmyja Cliffa. Sada dio BMG obitelji, etiketa je 2018. proslavila svoju 50. godišnjicu.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Alborosie - "Destiny" - reggae izdanje za sve ukuse
Aza Lineage - "Kingston To Cali" - nastavlja potvrđivati status nove reggae zvijezde
Reggae Roast - "More Fire!" - vruća ljetna roba
Frenkie - "Dunya" donosi ono najbolje od prirodnog pobunjeničkog stava
Johnny Osbourne - "Right Right Time" - Dancehall Godfather ponovno u akciji