logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
8. Kolovoz 2022

Izlazi kompilacijski album "King Scratch (Musical Masterpieces from the Upsetter Ark-ive)"

Počast legendarnom glazbeniku
Trojan Records najavljuje novi kompilacijski album "King Scratch (Musical Masterpieces from the Upsetter Ark-ive)". Album, objavljen na dvostrukom CD-u, dvostrukom vinilu i deluxe box setu, obuhvaćat će pjesme iz cijele karijere legendarnog jamajčanskog producenta i umjetnika Lee 'Scratch' Perryja. Kompilacija će biti objavljena 26. kolovoza, a kolekcija će obilježiti prvu godišnjicu njegove smrti, prikazujući najbolje od njegovih radova kroz njegova vlastita izdanja i produkcije za druge glazbenike.

Preminuo Lee Scratch Perry, producent, izvođač, inovator i pionir reggae glazbe

Kao nedvojbeno najveći jamajčanski producent svih vremena, Lee 'Scratch' Perry bio je ključan u transformaciji nacionalnog zvuka Jamajke tijekom 60-ih i 70-ih, sa svojim jedinstvenim pristupom produkciji koji je gurao glazbu izvan prethodno percipiranih granica.

Deluxe box set sastoji se od 109 pjesama na četiri vinilne ploče i četiri CD-a, s njegovim najpoznatijim i najutjecajnijim snimkama uz neke rijetke i neobjavljene DJ mikseve. Uključuje prethodno neobjavljen mix pjesme "Police And Thieves" Juniora Murvina, "Hurt So Good" Susan Cadogan koji je razbio britansku ljestvicu kao i brojne druge jamajčanske hitove. Box set će također uključivati ​​potpuno ilustriranu knjigu od 50 stranica, koju je napisao Scratchov službeni biograf David Katz i sadržavat će fotografije proslavljenog fotografa Adriana Boota, kao i novodizajnirani dvostrani poster u boji veličine 24” x 24”.

Vizija i talent Lee 'Scratch' Perryja imali su značajan utjecaj na glazbu današnjice, nadahnjujući mnoge od najvećih svjetskih glazbenika. Ovo potpuno novo izdanje odaje počast legendi čija zapanjujuća ostavština nikada neće biti zaboravljena.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života