logo-t

 • Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice

  Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice

 • Lee

  Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća

 • Dhoko Orchestra -

  Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno

 • Tiken Jah Fakoly -

  Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije

 • Iseo & Dodosound -

  Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života

nike

Događanja
Vijesti
8. Kolovoz 2022

Izlazi kompilacijski album "King Scratch (Musical Masterpieces from the Upsetter Ark-ive)"

Počast legendarnom glazbeniku
Trojan Records najavljuje novi kompilacijski album "King Scratch (Musical Masterpieces from the Upsetter Ark-ive)". Album, objavljen na dvostrukom CD-u, dvostrukom vinilu i deluxe box setu, obuhvaćat će pjesme iz cijele karijere legendarnog jamajčanskog producenta i umjetnika Lee 'Scratch' Perryja. Kompilacija će biti objavljena 26. kolovoza, a kolekcija će obilježiti prvu godišnjicu njegove smrti, prikazujući najbolje od njegovih radova kroz njegova vlastita izdanja i produkcije za druge glazbenike.

Preminuo Lee Scratch Perry, producent, izvođač, inovator i pionir reggae glazbe

Kao nedvojbeno najveći jamajčanski producent svih vremena, Lee 'Scratch' Perry bio je ključan u transformaciji nacionalnog zvuka Jamajke tijekom 60-ih i 70-ih, sa svojim jedinstvenim pristupom produkciji koji je gurao glazbu izvan prethodno percipiranih granica.

Deluxe box set sastoji se od 109 pjesama na četiri vinilne ploče i četiri CD-a, s njegovim najpoznatijim i najutjecajnijim snimkama uz neke rijetke i neobjavljene DJ mikseve. Uključuje prethodno neobjavljen mix pjesme "Police And Thieves" Juniora Murvina, "Hurt So Good" Susan Cadogan koji je razbio britansku ljestvicu kao i brojne druge jamajčanske hitove. Box set će također uključivati ​​potpuno ilustriranu knjigu od 50 stranica, koju je napisao Scratchov službeni biograf David Katz i sadržavat će fotografije proslavljenog fotografa Adriana Boota, kao i novodizajnirani dvostrani poster u boji veličine 24” x 24”.

Vizija i talent Lee 'Scratch' Perryja imali su značajan utjecaj na glazbu današnjice, nadahnjujući mnoge od najvećih svjetskih glazbenika. Ovo potpuno novo izdanje odaje počast legendi čija zapanjujuća ostavština nikada neće biti zaboravljena.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Bob Marley: One Love - glorifikacija ikone
Soom T - "The Louder The Better" - pozitivna slika boljeg, mudrijeg i ljepšeg svijeta
Dubar Sound - "Dream Reality" - ovdje je glazba jedino bitna
SlonOff - “Čuemose..” - postoji prostor za napredak
Samory I - “Strength” - hoće li Samory I unaprijediti reggae glazbu?