logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
19. Srpanj 2021

Killo Killo Banda objavili album "Pobeda je biti čovek"

Novi album za Killo Killo Bandu
Killo Killo Banda je upravo iznjedrila četvrti studijski album pod nazivom "Pobeda je biti čovek"!

Uprkos tome što je album sniman tijekom 2020. godine, pod vrlo kompliciranim okolnostima, bend je danas ponosan na rezultat tog izazovnog i nesvakidašnjeg stvaralačkog procesa. Album čine 11 novih pjesama, kao i jedan remix, a na fizičkom izdanju objavljena su i dva singla kao bonus pjesme ("Nema me" i "Vinska pesma"). Odsvirala ga je neprikosnovana postava Bande: Zoran Tegeltija na bubnjevima, Lazar Novkov na klavijaturama, Minja Dabović na bas gitari, Dejan Matić na gitari, Dušan Rašković na perkusijama, a vokale je otpjevao Vojislav Malešev. Svojim specifičnim i upečatljivim doprinosom, posebnu vrednost novom materijalu dali su gosti - sjajni muzičari i prijatelji benda: Dušica Shi Cu Stojković i Pop Hor Radio, Klapa Suton scene, Vladimir Ćuković, Sava Botić, Fokus, Dedduh i Boss Capone.

Album "Pobeda je biti čovek" je sniman u studijima Atelje, Alpha, 1 take studio i u kućnom studiju Save Botića. Na snimanju zvuka radili su Lazar Novkov, Sava Botić, Miloš Romić i Dušan Živanović, a miks, produkciju i mastering potpisuje Sava Botić. Tekstove je napisao Vojislav Malešev, a muziku i aranžmane Vojislav Malešev i Killo Killo Banda.

Banda je u osnovi ostala dosljedna sebi i originalnoj, istinskoj energiji kojom ovaj sastav prirodno zrači već niz godina. Pjesme su žanrovski raznovrsne, te kao i na prethodnim albumima pokraj najprisutnijeg reggaea, možemo čuti i afro-funk, rock-steady, dub pa i hip-hop. U tekstovima se bave životnim temama, često na, prepoznatljiv, duhovit i samokritičan način, a sazrijevanju ovog sastava svjedoči i sve snažnija poetika koja stimulira slušatelja na introspekciju i osobni razvoj, s ultimativnom altruističkom porukom - Pobeda je biti čovek.

Treba spomenuti i da je udruženje SOKOJ omogućilo sredstva za ovaj album, a SKC Novi Sad objavio ovaj CD kao svoje jubilarno 101. izdanje. CD možete naručiti preko Facebook stranice benda, a digitalno izdanje albuma, za potrebe streaminga i online kupovine, možete naći na svim poznatim platformama pod etiketom Ammonite records iz Beograda na ovom objedinjenom linku: https://orcd.co/04ddpoy kao i na bandcamp stranici samog benda.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života