logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Vijesti
19. Srpanj 2021

OverJam Festival 2021. kompletirao program

Trodnevni program s koncertima, sound systemima i brojnim dnevnim aktivnostima
Sve je spremno za deveto izdanje OverJam International Reggae Festivala koje će se održati u Tolminu (Slovenija) od 5. do 8. kolovoza 2021. 

Prve večeri na glavnu pozornicu Maver Stage penju se Dub FX, Jah Mason, Jamaram i Jahcoustix, Hi-Shine Ladies Reggae Band i Smetnaki. Drugu večer na red će doći Anthony B, Africa Unite, Downbeat Syndicate, Rekall i Raggalution. U subotu navečer veliko je finale s Gentlemanom, Raymondom Wrightom i Pierom Dreadom, Tadimanom i Red Five Point Starom. Također moći ćete poslušati Ital in Action featuring Forelock, Attila, The Living Harmonies, Quartiere Coffee, Shak Manaly, Tizla, Puppa Giallo, Ashraff 30, Galup i Dejah.

Na Dancehall Area nastupiti će Northern Lights i Dancehall Paradise. U međuvremenu, područje posvećeno dub glazbi na plaži, koje koordinira Warrior Charge Sound System, ugostit će soundove, selektore i izvođače kao što su Asher Selector, RootsInSession, Dubtafari, Haris Pilton, Freedom Fighters i mnoge druge.

Preko dana možete se opustiti na prekrasnoj riječnoj plaži, uz uobičajene kreativne i sportske radionice te prostor posvećen djeci, OverJam4Kidz, s aktivnostima na različitim jezicima. Potvrđene su i popodnevne sesije OverJam University, ka domaćini će biti Ellen Köhlings i Pete Lilly, urednici poznatog njemačkog Riddim Magazine. Razgovarat će s Jah Masonom, Anthonyem B-em i Northern Lightsom. 

Ulaznice su trenutno u prodaji na službenoj web stranici festivala, na Eventimu i na benzinskim crpkama u Sloveniji, po cijeni od 135 eura za cijeli festival ili 49 eura za jedan dan. Također će se ulaznice moći kupiti na ulazu u festival po istoj cijeni. Djeca do 12 godina i oni koji prate osobe s invaliditetom s potvrdom, mogu ući besplatno. Cijena ulaznica uključuje pristup kampu i brojne usluge.

Da biste ušli u Sloveniju i pristupili festivalu, potreban je RVT uvjet koji dokazuje da ste cijepljeni ili ste se oporavili od Covida 19 ili imate negativnog brisa ne više od 48 sati prije. Da bi na festivalu ostali cijelo vrijeme, bit će potrebno ponoviti bris. Djeca mlađa od 15 godina ne trebaju testiranje. Ako se naznake slovenske vlade promijene, briga će organizatora biti da to objave na službenoj web stranici i društvenim mrežama festivala.
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice