logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
10. Lipanj 2021

Objavljen drugi val izvođača na 19. Seasplash Festivalu

Najavljena nova imena na Seasplash festivalu
Seasplash objavljuje drugi val izvođača koji će dodatno obogatiti program ovogodišnjeg izdanja festivala. Na korak do 20. izdanja, Seasplash festival Corona Edition pt. 2. će se drugu godinu zaredom odvijati pod okolnostima prouzročenim posljedicama pandemije virusa covid-19 na prekrasnoj festivalskoj lokaciji Martinska u Šibeniku od 15.-18. srpnja 2021. godine.

Izvođači koji će dodatno uveličati ovogodišnji program su:

Alejuandro Buendija & Sinovi
Jedan od najboljih hrvatskih kantautora i britki društveni kroničar Saša Antić kao Alejuandro Buendija nedavno je javnosti predstavio svoj novi solo album ‘Škrinja’. Simbolički rečeno, njegova glazbena škrinja donosi pravo blago odličnih singlova koji oduševljavaju društveno aktualnim tekstovima i duhovitim asocijacijama. Alejuandro Buendija osvojio je glazbenu nagradu Porin za najbolji hip hop album u 2020. godini.

Kali Fat Dub
Nakon dva albuma ‘Ringišpil iz Hada’ & ‘Nakot Azrielov’, desetine festivala, stotine svirki i nekoliko tisuća kilometara iza i ispred njih, stigla je KORONKA i zaustavila svijet! Zaključani u kuće i odvojeni od svega, na što se sve živ čovjek navikne vrlo brzo, posvetili su se trećem albumu koji će ponosno paradirati pod imenom ‘Životinjska Karma’.

Plesač Sporog Stepa
Max Juričić započeo je kao pionir novog vala s Azrom, Filmom i Le Cinema, 90-tih s Vješticama predvodio je world music scenu, početkom ovog stoljeća sa Šo!mazgoon i Gego&Picigin bendom pokrenuo otočki val, od 2009. vodi Ljetno kino, a 2018. pokreće autorski projekt Plesač Sporog Stepa. Sredinom 2021. objavljuje novi singl ‘ Prva, Druga, Treća‘.

One Dread
One Dread zagrebački je reggae/dancehall bend sastavljen od četvero instrumentalista i TNT vokalne sekcije. Dinamitni TNT trio svojim troglasnim linijama One Dread čini jedinstvenim zbog čega je svaki od njihovih koncerata poseban doživljaj. Bend je u fazi snimanja prvog studijskog albuma s kojeg će neke pjesme premijerno biti izvedene upravo na ovogodišnjem, devetnaestom izdanju Seasplash Festivala.

Haris Pilton
Haris Pilton producent i član projekata Kali Fat Dub, The Ufoslavians, Doggy Brasco nam na ovogodišnjem festivalu predstavlja svoja dva roots reggae albuma ‘Reggae Station’ (2019.) i ''Positive ‘Reality Sound’ (2020.) koji se međusobno nadograđuju i nadopunjuju, stvarajući tako svoj prepoznatljiv ''old school reggae'' stil i identitet, a istovremeno nude regionalnoj sceni nešto što joj je uvijek nedostajalo. Osim već objavljenog materiala će nam po prvi put prestaviti potpuno svjež i nadolazeći materijal s mnogim poznatim gostima iz reggae scene. Kojima? Dođite i provjerite.

Uz istaknute izvođače, u drugom valu objavljenih imena nalaze se i:

Soul Brothers
Cromaicanz
Low Committee
DJ D-Gree
Maya
Sabolicus

Podsjetimo se da su svoje nastupe na 19. Seasplash Festivalu potvrdili Reggae Roast feat. Natty Campbell, Inner Terrestrials, Billain, Brain Holidays, Tadiman, Mexican Stepper, Anja G & Dr.Obi, Banana Zvuk, Dirty Hairy, Dubar SoundBarabaDub SoundSystem, Homegrown Sound, Mefa, Inka, Rasta Altitude Sound, LucyLyu, BellyFull, Groove Playaz, Algoriddim, Grumen, Vexi, Flico, Looney Grandpas.

Za posjetitelje iz Hrvatske i ex-Yu zemalja se osim festivalskih ulaznica Ranograbilica od 275 kn, u prodaji nalaze i vikend ulaznice po cijeni od 180 kn te jednodnevne ulaznice od 90 kn. Također su dostupne i povoljne grupne festivalske ulaznice koje se nabavljaju po sistemu platiš 4 – dobiješ 5!

Ulaznice se kupuju preko mrežnog sustava Entrio ili na njihovim partnerskim prodajnim mjestima.
Tekst:   PR

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života