logo-t

 • Escape the City - festivalska oda soundsystemima

  Escape the City - festivalska oda soundsystemima

 • Diamusk objavila novi singl “Dunyaa”

  Diamusk objavila novi singl “Dunyaa”

 • Seasplash je Seasplash!

  Seasplash je Seasplash!

 • Killo Killo Banda objavili album

  Killo Killo Banda objavili album "Pobeda je biti čovek"

 • Julie Oneness (Roots Daughters):

  Julie Oneness (Roots Daughters): "Reggae je oduvijek bio glas marginaliziranih"

nike

Događanja
Reggae slovenija
Domaći bendovi
7. Veljača 2015

Brain Holidays

Prvi autorski reggae bend u Hrvatskoj

Brain Holidays pioniri su reggae glazbe u Hrvatskoj, a osnovani su sad već daleke 2000. godine. U 20 godina rada iza sebe imaju na stotine koncerata, pet studijskih albuma u izdanju Dallas Recordsa: „Stereo Roots“, „Save Peace Babylon Delete“, „System Error“, „System Error Remix Side“ i “Jamaican Connection”. Album "Jamaican Connection" snimio je 2020. godine Roland Mc Dermott u najboljem studiju na karipskom otočju Tuff Gong (Kingston, Jamajka) koji je osnovao legendarni Bob Marley, a ugostili su vrhunske glazbenike poput Italee, Hornsmana Coyotea, Alejandra Buendije, Kandžije i Brice.

Album „System Error“ nominiran je za diskografsku nagradu Porin 2018. u kategoriji za najbolji album alternativne i klupske glazbe. U susjednoj Sloveniji i Austriji su uvijek rado viđeni gosti, a treba istaknuti i nastup na Rototomu, najvećem svjetskom reggae festivalu 2005. godine. Početkom 2020. godine održali su i koncert u Kingstonu na Jamajci.

Teme koje se isprepleću kroz pjesme Brain Holidaysa variraju od ljubavnih, pa sve do aktualnih ekonomskih problema, ali uz glazbu koja se temelji na pozitivnosti svakodnevice. Pozitivne vibracije, kao nezaobilazna odrednica reggae glazbe, svojevrstan su lajtmotiv benda koji i u dobrim i lošim vremenima širi vedrinu te otvara ruke prema svim ljudima dobre volje. Toplinu karipskih ritmova Jamajke, Brain Holidays najbolje predstavlja na nastupima uživo gdje njihova čarolija dolazi do potpunog izražaja.

Brain Holidays na mreži:
www.facebook.com/holidays.brain/
www.instagram.com/brainholidaysband/
https://twitter.com/BrainHolidays

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Reggae Roast - "Turn Up the Heat"
Alborosie - "For The Culture"
Brain Damage meets Big Youth - "Beyond The Blue"
Shanti Powa - “Dreamer”
TriXstar - “Dear 2020”