logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
17. Svibanj 2016

ZAA ima novi video

„Unconditional Love” – novi video benda ZAA
Kruševački bend ZAA, čiji je vokal, Sanja Vučić, nastupala u ime Srbije na ovogodišnjem Eurosongu, predstavlja bajkovit spot za jednu od najslušanijih pesma sa aktualnog albuma – „Unconditional Love”.

„Spot za pesmu čiji prevod na srpski glasi „Bezuslovna ljubav“ odiše istovremeno sanjalačkom i agoničnom notom i odslikava dualitet koji svaka ljubav nosi sa sobom – sreću i patnju, uzbuđenje i repeticiju, mir i ekstazu, potcrtavajući na svršetku da samo ta prava, bezuslovna ljubav može da amortizuje sve turbulencije koje emocije nose sa sobom“, poručuju iz benda ZAA.

Režiju i montažu, kao i za dva prethodna spota, potpisuje Iva Pavlović, dok je za kameru bila zadužena Sonja Leković. Spot je snimljen u nesvakidašnjem ambijentu prostora „Ozarisov sezam“ u Zemunu. Rediteljica Iva Pavlović ističe Kerolovsku notu koja prevladava videom: „Spot za „Unconditional Love“ sam želela da napravim malo drugačijim, te on može da se posmatra kao san, bajka ili Alisin svet iza ogledala. Svaki član benda dobio je određenu ulogu, njihove radnje su metafore koje se odnose na ljubav i veze, uopšte, a na gledaocima je da otkriju šta ti simboli za njih znače. Naravno, priča o ljubavi ne bi bila kompletna da tu nema „senki“ ili unutrašnjih demona, kako god to neko želi da tumači.“

Pjesma „Unconditional Love“ je zbog svoje snažne, univerzalne poruke o bezuvjetnoj ljubavi, postala jedna od najprepoznatljivijih pjesama sastava ZAA, zbog čega je bend odlučio da upravo videom za ovu pjesmu zaokruži aktivnosti u vezi s trećim albumom „What About“ i da počnu novi ciklus nastupa na kome će publika moći premijerno čuti neke od singlova koji će obilježiti novi studijski projekt na kome rade. ZAA će u narednom razdoblju svirati prve večeri predstojećeg Mikser festivala, 8. lipnja, a imat će i tri nastupa u Sloveniji – 20. svibnja u okviru festivala Dani mladih i kulture u Velenju, 21. u Klubu „Ploj“ u Mariboru, 18. lipnja na Godišnjici omladinskog centra, Radlje ob Dravi, 28. svibnja sviraju u Temišvaru, dok su u srpnju zakazane dve svirke u BiH – 1.7. na OK Festu na Tjentištu i 23.7. u revijalnom dijelu Demofesta u Banja Luci, a slijede i brojni drugi nastupi u okviru ljetne turneje.

Poslije MTV premijere spot za „Unconditional Love” je dostupan na službenom YouTube kanalu benda. 
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice