logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
2. Svibanj 2015

Benny Page u Rijeci

Fort Punta Christo jedinstvena je građevina u Štinjanu kraj Pule koja je u prošlosti služila kao austro-ugarska obrambena utvrda, a danas služi kao mjesto glazbe i kulture mladih.

Kako bi vam predstavili što će se događati ovoga ljeta na Punte Christu, Balkan Kolektiv i Subire zajedno organiziraju lansirnu zabavu na dva podija u još jednoj specifičnoj građevini - Harteri! Sve je zakazano za subotu 20. lipnja, a glavne zvijezde večeri su Benny Page, britanski princ jungle scene i Hollen, talijanski čarobnjak tech-house ritmova.​

Predvodnik bass podija jest Benny Page, jedan od najboljih britanskih jungle i drum&bass producenata novog vala! Inspiriran ranim jungle izdanjima underground plesne scene 90-tih godina počinje eksperimentirati s glazbom koristeći sekvencer na očevom računalu. Nakon završene glazbene škole i sati provedenih u studiju izdaje prve uratke koji ubrzo postaju himne nove škole jungle produkcije. Vrtoglavi uspjeh mladog i talentiranog Bennya 2006. privlači pozornost velikog jungle učitelja Shy Fxa i njegove izdavačke kuće Digital Soundboy, čiji štićenik ostaje do današnjih dana. Superioran nastup kojem su svjedočili brojni klubovi i festivali diljem svijeta, ovaj puta pretvara Harteru u plesnu jungle arenu! Za propisno razbacivanje nogu prije i nakon Bennya zaduženi su Sven Nalis i Simplecraft, rodonačelnici lokalne bass scene! Prije ponoći odlučili smo napraviti mjesta i za lokalne hip-hop nade, te im je omogućeno da pokažu što znaju i umiju na open mic sessionu!

Na drugom podiju dogodit će se magično izmjenjivanje techno i house ritmova za koje će se pobrinuti Hollen, istinski talijanski tech-house velikan. DJ Hollen nastupa od svoje 14 godine kada se zaljubio u elektronsku glazbu. Osim bavljena djingom, Hollen ubrzo počinje i produkciju vlastite glazbe te surađuje s poznatim izdavačkim kućama u žanru kao što su Kling Klong, Toolroom, Bla Bla, Phobiq, MKT Rec, Agile, Bitten... Moglo bi se reći da njegovu glazbu čini mješavina žanrova kao što su techno, tech house, house, funk te eksperimentalna glazba. Hollenove pjesme često sviraju neki od najboljih svjetskih DJa kao što su Marco Carola, Loco Dice, Dubfire, Richie Hawtin, Anderson Noise, Pirupa, Danny Serrano, DJ Simi, Danilo Vigorito, Carlo Lio i mnogi drugi. S razvojem karijere, Hollen je odlučio pokrenuti vlastiti label pod nazivom Prospect Records. Hollen trenutno radi s velikim svjetskim producentima, priprema nove materijale te neprekidno nastupa po klubovima diljem svijeta. Uz Hollena nastupaju priznati i poznati domaći artisti: Mateo Klaic, Seriously Tw!sted crew te rezidenti Crkve - Altar Servers.

Sve počinje u 22 sata, a cijena ulaznice je 40 kuna prije ponoći i 50 kuna nakon ponoći.Vidimo se na još jednoj noći za pamćenje, a naravno i na Fortu Punta Christo tokom ljeta!

 

Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice