logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 156
Vijesti
3. Svibanj 2015

Hot Up dancehall Session u Grey Roomu

Cure su preuzele stvar u svoje ruke i pripremile dancehall poslasticu za oči i uši.

Vodimo vas u Grey room (Medika-ako postoji netko da ne zna) koji će 15.5. postati dancehall room i odvesti na glazbeno-plesno putovanje-destinacija Jamajka (inna Balkan style). Za glazbeni dio pobrinut će se odličan poznavatelj karipske kulture Brada selecta (PRS) čija će vas selekcija sigurno pokrenuti. Na mikrofonu imamo Černija aka Hot Steppa i Big Oza, a na plesnom podiju, kao jedan od najbitnijih faktora za dobar jamajkanski parti, čekaju vas divne dame iz Hot it up i Gwaan dance škole, koje će na vas prenjeti dio svoje energije i jednostavno vas natjerati na pokret.

Kako biste u potpunosti uživali u ovom partiju i dali dj-u do znanja kakva muzika vas pokreće, molimo vas da ponesete zvizdaljke, trube, zastavice, ručnike i slično!

Grey room-Medika-ravno po stepenicama gore. Start u 22h, upad 20 kuna. 

Brada Selecta (PulaP Reggae Station)
Brada Selecta je aktivan na reggae sceni još od 2006. kao član King Shango Sounda. Od tada skupio je preko dvjestotinjak nastupa na svim većim reggae festivalima i događajima u Hrvatskoj i okolnim zemljama, isto tako do 2011. godine sudjelovao je u organizaciji mnogih partija po Zagrebu kao npr. resdencije KSS u klubu Masters, residencija u bivšem klubu Havana i Rock the Boat. Priča s King Shangom završava 2013. kada napušta taj kolektiv i više energije ulaže u projekt pod imenom PulaP Reggae Station koji je pokrenut kao radijska emisija 2011. godine, u suradnji s Shugamanom i dvojcem 2Steppaz. Na nastupu od Brade možete očekivati stilove kao što su roots reggae, rub a dub, dancehall, soca, bongo flava, azonto te poneki mash up. Osim puštanja muzike, Brada se bavi remiksiranjem, produkcijom i snimanjem u Metamusic Produkciji i zaslužan je za mnoge pjesme od artista kao što su 2Steppaz, Big Oz, Nina Davis i Stinky Ranks. Isto tako pokrenuo je i svoju produkciju pod imenom The Flippin. Od glazbenika s kojima je dijelio stage svakako treba spomenuti Alborosie & Sheng Yeng Clan, Tippa Irie, Solo Banton, Trixstar, Chopstick Dubplate, Suedmassiv Sound, Baga Sound, Roots in Session i mnogi drugi.
https://soundcloud.com/pulap_station/pulap-070315-dancehall-edition-w-brada-seleta

Hot Steppa (PulaP Reggae Station)
Hot Steppa dolazi iz Pule i od 2006. godine aktivno se bavi glazbom i izvodi roots reggae i dancehall, a u zadnje vrijeme resident mc Showcase partija pa se tako sve se više pojavljuje kao pratnja drum n' bass, jungle i dubstep dj-evima i producentima. Prepoznatljiv je po svojem stilu, pjesme većinom izvodi na engleskom jeziku s velikim utjecajem starog roots-a i dancehall-a 80-ih. Od samog početka je dio vokalne postave King Shango Soundsystema i dio grupe 2 Steppaz. Dugogodišnji je član Udruge za mlade ''Metamedij'' u čijim prostorijama/studiju odrađuje tonske probe i snima. Od 2011.godine sudjeluje u projektu radijske emisije pod imenom Pulap Reggae Station kao član i voditelj i dizajner sada već dobro poznatog stila crtanja. Do sada je nastupio i pratio soundove na domaćim,stranim i svjetskim festivalima kao što su Seasplash Festival, Soca RiverSplash Festival, Overjam Festival, Outlook i Dimensions Festival, Reggae Konferencija te mnogobrojnim drugim događanjima. 
www.facebook.com/pages/Hot-Steppa/216437018526219?sk=info&tab=page_info

Big Oz
Mario Ozmec poznatiji kao (mc) Big Oz rođen je 8.5.1988 u Zagrebu. Sluša hip hop od malih nogu, kasnije se razvija znatiželja kako za reggae tako i za dancehall muziku što prelazi u jednu veliku ljubav. Ukratko muzikom uglavnom reggae-om i dancehall-om se ozbiljnije počinje baviti oko 2007. godine kada upoznaje ekipu iz King Shango soundsystema, prije toga na njega veliki utjecaj imaju ljudi poput Dyalli family-je, Mc Popay i Jin-San iz Kingston sounda koji šakom i kapom djele znanje i puno reggae i dancehall muzike. Počinje snimati prve dancehall i reggae trake kod prijatelja Ariana poznatijeg kao R.G. Dr.Strapazoot (Inurface, E-llegal studio) i u Puli (Metamedia studio) s King Shango soundom i već se lagano počinju redati nastupi, nove suradnje, nove pjesme i to se nastavlja sve do danas... 
https://soundcloud.com/bigoz

Gwaan Dance School
Nakon nekoliko godina djelovanja pod imenima drugih plesnih škola, Josipa Bekić aka Mekhi (Hot It Up Dance Crew) je 2014. godine pokrenula Gwaan Dance plesnu školu. Osnivanje plesne škole je velik korak za dancehall kulturu na ovim prostorima, jer je to prva plesna škola u Zagrebu koja je fokusirana na promoviranje dancehall kulture i plesa. Polaznici plesne škole su dosad nastupali na nekoliko događanja u Buena Vista Social Club, Pepermint, Katran, UFBB, Streetforma.
www.youtube.com/watch?v=7YbNhdqZos8

Hot It Up Dance Crew
Plesnu skupinu Hot It Up čine četiri djevojke, iz različitih dijelova Hrvatske, bazirane u Zagrebu. Dosada su nastupale na eventima i festivalima u Hrvatskoj: Outlook festival 2013,,2014., Seasplash festival, Fistt Art Fest,, Festival boja, Femme Attack, Buena Vista Social Club, Sirup (predgrupa za Las Balkanieras), ROJC, Lemon- RnB confusion/Blackout), Katran- NO BEHAVIOUR i inozemstvu Da hip hop show (France), Dub Lab (Slovenia), Hot wuk (UK). Njihov izbor glazbe je najbolje od dancehalla izravno s Jamajke, a što se tiče plesa, samo ime govori...Hot It Up!!!
www.youtube.com/watch?v=u5LGqUn1rRk

Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena