logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
7. Travanj 2015

Novi Teachingz In Dub

Ri Rootz vam s ponosom predstavlja Teachingz In Dub Vol. 6 na kojem će nastupiti jedan od pionira talijanske soundsystem kulture, Echotronix Soundsystem (King David Warrior), te jedno od najzaslužnijih lica za širenje dub kulture na našim područjima, Dubolika.

Echotronix, sa svojim vrlo specifičnim, ručno rađenim soundsystemom podešenim do savršenstva od strane iskusnih majstora zanata i Dubolik će vas lansirati u astral te ponovo zakucati u korijene, i tako više puta naizmjence, tako da će vam se Blue Tornado u Gardalandu činiti kao vožnja turističkim vlakićem! Tvrdoj ekipi pridružit će se i mlada hijena Jah Suneth koji će se još jednom na mikrofonu uhvatiti u koštac sa zlim duhovima na koje ga je još davno upozoravao veliki Lee Scratch Perry kad ga je posjećivao u momentima delirija!! Dakle, vidimo se u Harteri 18. travnja.

Echotronix Soundsystem
U ranim danima sound system kulture u Europi, King David Warrior je napravio svoj sound system i time se predstavio talijanskoj i europskoj publici tu vrstu umjetnosti pustajući,ali i podržavanjem mnogih legendarnih soundsystema kao: Jah Shaka, Jah Tubbys, Fatman, Channel One, Aba Shanti, Iration Steppas i time su ih predstavili po prvi put u Italiji. Također su imali priliku predstaviti mnoge sjajne muzičare i dj-e kao što su Dub Syndicate, Don Letts, Andy Smith, Daddy G… Imali su mjesečne nastupe u Torinu, Milanu i Rimu i širili scenu sa svojim poznatim Roots Attack sessionima, a pored toga i nastupa u : Francuskoj, Švicarskoj, Njemačkoj, Hrvatskoj i Španjolskoj… Poslije 350 nastupa u 2005. godini su odlučili uzeti pauzu i ugasiti sound i posvetili se glazbenoj produkciji. Nakon sedam godina plodovi njihovog rada i ljubavi spremni su biti predstavljeni pod novim izdanjem Echotronix.
www.echotronix.org

Dubolik
Rođen u Sarajevu, 90-tih godina dolazi u Zagreb i susreće se s ex-Yu punk i diy scenom. Duži niz godina svira gitaru u hc-punk bendu Radikalna promjena. Kroz godine njegov glazbeni interes proširuje se na reggae te kasnije na dub i dubom inspiriranu glazbu. Godine 2002. sudjeluje u stvaranju Radikal Dub Kolektiva, u kojem isprva svira gitaru, a poslije, kako bend sve više naginje elektronskom zvuku prelazi i na synthove, samplere, efekte... Paralelno uz RDK s dvoje kolega iz benda (Vanja, Vrki) pokreće i Radikal Dub Sound orijentiran na live izvedbu digitalnog duba, gdje preuzima posao live-dubbinga i produkcije. Nakon razlaza RDK 2012. godine zajedno s s Vanjom, oformljava novi dub projekt imena Dubble, te uskoro zajedno pokreću i vlastiti label "Dub Tunnel rec." na kojem su do sada izdana tri 10" vinila u Dubolikovoj produkciji, a četvrti na kojem gostuje legendarni pjevač Earl 16 bi trebao vidjeti svjetlo dana u slijedećih nekoliko mjeseci.

Osim angažmana u vlastitim projektima kontinuirano surađuje i s drugim glazbenicima (The Senior Allstars, Waitapu, Bamwise, Digitron...) radeći produkciju, dub verzije, remikseve. Iako mu je primaran rad u studiju i vlastita produkcija, također nastupa kao dj sa selekcijom u kojoj je prezentiran razvoj reggaea i duba, od svoje zlatne ere do današnjeg suvremenog heavyweight duba.

Jah Suneth
Jah Suneth, poznat kao ex vokal hardkorpank benda 6xBx i posthardkorcrustmetal benda Dispossessed kroz niz thrivesa i tribulationsa otkrio je svoj pravi poziv-kao MC Jah Suneth dio postave Original Istrian Villagera Munchies Soundsystema, osim njih recitirao je rame uz rame s Riječanima vroče zlavonske krvi Low Frequency, zagrebačkim snagama Dubeye, pulskim macama PulaP Reggaestation i Roots Daughtersicama, šibenskim massive Bass Mattersom, ahbabima zeničkim Zenicafari, sarajevskim Zentash Gigawatt Dubz i Bass-Ul-Ulema Soundom, francuskim Injhamom, talijankama iz Warrior Charge, Rockers Dub Masters, Mountain Top, Black Lion Hi*Vibes, Shimana Soundsystem i nekim tamo dramendbejserima. "Hrvatski Lee Scrath Perry" kako ga je nazvala neka riba, svojim riječima nastoji ujediniti urbana plemena pod dubokim vibracijama bassa. Kaže da bi rado ispekao zanat kod majstora Chakke ali je zasad samouk.

Vrata se otvaraju u 22h, a upad je 30 kn prije ponoći i 35 kn poslije.

 

Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice