logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
24. Veljača 2015

Gosti na novom Teachingz in Dub

Ri Rootz vas poziva na još jedno vrlo glasno predavanje iz serijala Teachingz in Dub u prostoru Hartere u subotu 14. ožujka!
Ako si oduvijek lupkao nogom na ritam i bass, imaš neobjašnjenu ljubav prema prirodi, voću, karipskom moru i određenim čajevima, vuče te ta neopisiva želja da si spetljaš kosu, pustiš bradu i provedeš ostatak righteous života u kratkim gaćama, ako voliš Selasiju a ne znaš zašto, pa ti si brate možda Rasta!

Ali ne možeš u taj svijet nepripremljen, zato ti pružamo neprocjenjivu edukaciju, rješavamo te glasova u glavi tvrdim bassom, i pomažemo ti da ne budeš seljak ako se nađeš u Rasta zajednici pa da ne znaš što je dobar dub! Ovaj Teachingz će te naučiti i ono što si mislio da se nije moglo znati!!

Ostavi predrasude doma, ponesi roast fish & cornbread u tupperwareu i gledaj kako ti sve to ispada van od Crucial Bassa!!

Ovom prilikom spojili smo talijanski Black Lion Hi*Vibes i sarajevske Bass-ul-Ulema Sound i Zentash Dub Experiment na neutralnom teritoriju naše (i vaše) Hartere.

Black Lion Hi*Vibes utemeljen 2011. nastavlja iskustvo stečeno tjekom godina kao Roots Collective i Black Lion Dub Club iz Pordenonea (It)
Crew čine: Tiqur Humble, Pablo I-shens, Marco Mux i Flibba. Oni čine dio obitelji koja organizira Heartical Vibes Gathering u okolici Pordenonea

Kroz Black Lion Hi*Vibes možete osjetiti JAH Wise Roots na tradicionalan način, tijekom godina imali su čast svirati uz JahFree, Disciples & Jahman Dan, Alpha & Omega, Cultural Warriors, Roots Vibration, Kibir La Amlaka, Imperial Sound Army,Channel One i mnoge druge… S vlastitim ručno rađenim soundsystemom, čvrstom selekcijom, svježim dubplate-ima i teškim lirikama, Black Lion Hi*Vibes pruža RASTAFARI EDU(cational)TAINMENT perspektivu talijanske soundsystem scene.
http://on.fb.me/18giSUf

Bass-ul-Ulema, kolektiv baziran u Sarajevu sastoji se od tri dub fanatika –Monodread (producent/bubnjar), Vital Echo (producent) & Spectrum Qawali (glazebnik/instrumentalist/vocalist), svaki od njih usmjereni različitim glazbenim stilovima i projektima prije asimilacije u svijet moćnog DUBa.
Ulemini korjeni mogu se pronaći u Monodreadovom “Savuvi Sound System” pseudu iz 2004. i “Dub Zone” radio showu koji su oba služili kao platforma za promociju raznih dubova široj publici. Jednaka Dub aktivistička formula bila je vodilja za formiranje Bass-ul-Ulema Sound-a 2010. godine, kad su trojica brace po bassu napokon spojili snage. Danas Ulema funkcionira kao glazbeno produkcijski trio, soundsystem i organizacijski kolektiv.

Live selekcija Uleme, koji dolaze sa svojom produkcijom kao i glazbom raznih outernacionalnih umjetnika, varira od ranog roots reggae duba do electro-psy-stepper-dubstep stilova. Uleme su organizirali i zajedno nastupali s velikim brojem lokalnih i inozemnih umjetnika kao što su: Baga Sound, Brain Damage, Bass Culture Soundsystem, Dubble, Led Piperz, High Tone, Weeding Dub Zenzile i mnogi drugi.
http://on.fb.me/1MNsCF9

Zentash Dub Experiment
http://on.fb.me/1DLqjzQ

Dakle, na ovom Teachingz in dub-u možete očekivati moćnu righteous roots selekciju uz naravno pokoji tvrdi stepper! Vrata se otvaraju od 22:00, a upad prije ponoći iznosi 25 kn, dok će nakon koštati 35 kn.
Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena