logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Izvještaji
21. Svibanj 2017

Bassno zagrijavanje za Outlook

Zion Train nastupio u Močvari

Močvara je u petak navečer bila mjesto okupljanja ljubitelja teške bass okupacije. Iznimno naglašena bass kultura karakteristična je za pulski Outlook pa smo se u Močvari zagrijavali za festival koji je u nadolasku (6.-10.rujna). Ovogodišnje zagrijavanje dovelo nam je na obale Save Zion Train, britanski sound system koji je nekad učestalo palio i žario naše plesne podije.

Nakon višegodišnje pauze gostovanja Zion Traina Zagrebu, 2017. imali smo prilike prisustvovati nostalgičnoj reprizi nekadašnjih tuluma u kultnoj Močvari. Publika je bila protkana s nekoliko entuzijastičnih klinaca koji se ne libe prvih redova te nas olinjalih u pozadini koji smo se došli podsjetiti kako je to izgledalo prije 10-15 godina. Iako nisam bila na cijelom setu, čini mi se da je zapadnozagrebački štovatelj dubstepa, Sapleo iz Volumena adekvatno uveo društvo u Močvari u dub miks Neila Percha. Neil je za ovu priliku u Zagreb doputovao s legendarnim MC-em Dub Daddom koji svoje vokalno majstorstvo pokazuje svih sat i pol trajanja nastupa. Meditation, meditation odjekivalo je klubom, a publika je objeručke prihvaćala svaki poziv Dub Dadde na sudjelovanje. Čovjek jednostavno zna s ljudima i zapravo spašava večer. Ako ste očekivali nešto inovativno od Zion Traina, ostali bi ste razočarani no ako ste došli po kvalitetnu večer, otišli ste doma punih džepova sreće. Osobno me zanimalo završava li Zion Train svoje nastupe još uvijek s „War In Babylon“. Završava i to zapravo daje točku na i njihovoj predvidivosti. No, njihov 30-godišnji rad svakako treba poštovati i uloviti nastup Zion Traina je za toplu preporuku.

Dodatna slika 1

Nakon njih dolazi red na dobre duhove s naše scene - Filipa Motovunskog i Kodina, no nažalost njihove nastupe sam popratila samo u obliku zvučne kulise. Tu zvučnu kulisu je podebljala i publika koja se orila.

Sve u svemu, ovo je bio jedan dobar tulum no ostaje pitanje možemo li se zadovoljiti s nostalgijom. Ali veseli me nadolazeći „povratak“ domaćih dub/reggae snaga u Močvaru; očekuje nas 9. lipnja koncertna promocija albuma Bamwisea „Soundproof u Jedinstvu i Močvari uz odličnu pranju Egolessa, Bass Culturea i MMMenige dok se 24.6. također u Močvari ugrijavamo za Seasplash festival uz One Dread, DR.Obija ft. Anju G, Jah Billaha i Mr. Roots Attachéa.

Foto: Manuel Perlić

Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice