logo-t

  • Podržite projekt Croatia in Dub

    Podržite projekt Croatia in Dub

  • One Dread kao predgrupa na zagrebačkom koncertu Asian Dub Foundationa

    One Dread kao predgrupa na zagrebačkom koncertu Asian Dub Foundationa

  • Shaolin Sound dolazi u Zagreb

    Shaolin Sound dolazi u Zagreb

  • Izvajbajte uz Brain Holidays i njihov novi spot

    Izvajbajte uz Brain Holidays i njihov novi spot "Vajbaj sa mnom"

  • Ska velikani The Toasters dolaze u Zagreb

    Ska velikani The Toasters dolaze u Zagreb

  • Zinedin Zidan vraća se na scenu singlom “Apartmani”

    Zinedin Zidan vraća se na scenu singlom “Apartmani”

  • Manudigital -

    Manudigital - "Digital UK Session" - svježa raggamuffin isporuka

  • Dezarie u Herceg Novom - duhovna i metafizička transformacija prostora i atmosfere

    Dezarie u Herceg Novom - duhovna i metafizička transformacija prostora i atmosfere

  • Nadia McAnuff & The Ligerians -

    Nadia McAnuff & The Ligerians -"Shelter From The Storm" - ime koje morate zapamtiti

nike

Događanja
Vijesti
23. Svibanj 2024

Predstavljanje sezone na Martinskoj: prvo izdanje nasljednika Seasplash Festivala

Sezona 2024. Martinska u Šibeniku i ovog ljeta oaza glazbe
Martinska 2024. počinje ove godine već u subotu, 6. srpnja, a traje sve do subote, 17. kolovoza, a svi noviteti najavljeni su na konferenciji za medije u Zagrebu koja je održana u srijedu 22. svibnja, u prostorijama Pločnika u Zagrebu. U šestoj sezoni Martinska 2024. brojimo ukupno šest festivala (Regius Festival, Sea Sound Festival, Martinska Punk meets Kanal Fest, Membrain Festival, Blast Fest, Preach The Rič Festival) i dva zasebna događanja: Otvorenje sezone U/offu uz švicarsku DJ-icu NVST (6. srpnja) te veliki samostalni koncert grupe Elemental (14. kolovoza). Za vizualni identitet Martinska 2024. zaslužan je dizajner Nenad Radojčić (Braca Burazeri, Dechko Tzar). Na konferenciji su sudjelovali Tena Starčević (One Dread & Dr.Obi meets Anja G, Root T & Sistah Tena), Filip Phat Phillie Ivelja, Luka Tralić Shot (Elemental) te Mateo Budimir (U/offu kolektiv), uz članove tima Pozitivnog ritma Vedrana Menigu, Danijela Sikoru i Valeriju Bebek.

Svi festivali svojim posjetiteljima pružaju mogućnost kampiranja na lokaciji, a od ove godine novost je i mogućnost spajanja tih događanja. Martinska 2024. akcija dva festivala plus sedam dana lokacije nudi najpovoljnije ljetovanje na Jadranu. Po prvi put dostupna je mogućnost svim glazbenim entuzijastima željnim kvalitetnih glazbenih događanja, ali i odmora na moru u srcu sezone, da spoje te dvije ljubavi i dobiju najpovoljnije ljetovanje. Svi posjetitelji koji kupe ulaznice za dva uzastopna festivala mogu ostati na ljetovanju u kampu i između festivala. Za to su složeni posebni paketi s povoljnijim cijenama festivalskih ulaznica kojima se dodaje i simbolična naknada za korištenje kampa. Vjerujemo da će ova akcija biti posebno atraktvina domaćem stanovništvu i mlađoj publici. Ovo je definitivno najpovoljniji glazbeno-turistički aranžman na obali u srcu sezone, koji omogućuje ulaz na dva festa i ukupno 10 dana, a u nekim slučajevima i koji dan više, ljetovanja.

Sea Sound Festival

Sea Sound Festival, 18. - 21. srpnja, prvo izdanje nasljednika Seasplash Festivala, slavi sound system kulturu na pet pozornica, s pet sound systema i brojnim umjetnicima koji nastupaju na njima! Do sada najavljeni artisti: Vibronics feat. Vanya O & Danniella Dee, Wicked Dub Division & Michela Grena, Paolo Baldini DubFiles, Deekline, One Dread, DrObi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena. Kolektivi koji najavljuju stage takeovere su DROP D'n'B crew, TranCeparent crew, U/offu crew. Soundsystemi koji će napajati pozornice su: Seasplash Sound System, Vibration Addict Soundsystem, Roadtrippersoundsystem, Trokut Audio i Prevara Sound System.

Tena Starčević, je govorila u ime dva izvođača Sea Sound Festivala, osim matičnog One Dreada, Tena je dio novog dub projekta Dr.Obi meets Anja G, Root T i Sistah Tena. "Mislim da je ova tranzicija sjajna zato što su mnogi prošle godine na posljednjem izdanju Seasplash festivala proplakali oceane, mogli ste nam tako i reći", našalila se Tena te nastavila da se slaže kako je prilagođavanje trenutnoj situaciji na sceni s organizatorske strane vjerojatno bilo potrebno. "One Dread je konačno izbacio autorski album i prvi dojmovi su odlični, i sad smo složili priču kako prezentirati autorski album. Što se tiče novog dub projekta Dr.Obi meets Anja G, Root T i Sistah Tena, objavili smo novi singl 15. svibnja, "Oj Dodole", nastao je u suradnji sa Sacherom. Tako je taj eksperimentali projekt, nastao prošle godine, vrlo brzo prepoznat na našoj nezavisnoj glazbenoj sceni", kazala je Tena Starčević.
Tekst:   PR

Recenzije

Raggalution - “Improterrestrial” - sviračka i aranžmanska raskošnost
Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka
Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio