logo-t

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
26. Srpanj 2023

RootsInSession dovodi Davida Boomaha (UK) u Beograd, Pulu i Ljubljanu

Pionir UK jungle scene dolazi u regiju
Za svoju 20. godišnjicu RootsInSession predstavlja pionira UK jungle scene - Davida Boomaha koji dolazi na regionalnu turneju koja obuhvaća Beograd (14.9.), Pulu (16.9.) i Ljubljanu (21.9.).

David Boomah je pjevač, MC i tekstopisac koji je u svom tridesetogodišnjem djelovanju skladao niz vječnih d'n'b, jungle traka poput “On The Run”, koji je korišten u gangsterskom filmu “Rolling With The Nines”, “Murdaration remix”, koji je 2003. uz snažnu rotaciju BBC radija 1 Extra došao do prvog mjesta UK charta. Prije deset godina objavio je svoj debitantski album “One World Many Culture” za legendarnu jungle d'n'b etiketu V Recordings koja ove godine također slavi 40 godina djelovanja, a za koju su Pier i Fu iz RootsInSessiona sudjelovali s trakom "Where do we go from here".

David Boomah je tijekom svoje 30-godišnje karijere radio s velikim imenima drum'n'bass scene kao što su Shy Fx, Aries, Selecta J Man, Navigator, Benny Page i mnogi drugi.

RootsInSession su unazad dvije godine objavili čak 17 pjesama i remikseva u raznim žanrovima poput reggaea, hiphopa, dancehalla, drum’n’bassa i junglea. Među autorskim materijalima posebno se ističe se prvi autorski album pod nazivom “Lockdown Ska Riddim Album” nastao u suradni s Markom Gaćinom iz Brain Holidaysa. RootsInSession su jedan od prvih sound systema u Sloveniji s glavnim ciljem istraživanja roots glazbe, a godine 2022. osvajaju nagradu Ambasador kao najbolji sound system u regiji.

U sklopu mini Balkan turneje David Boomah dolazi s RootsInSessionom 14. rujna direktno Beograd na veliki jungle/drum’n’bass događaj koji će podržat međunarodno prepoznat DJ i producent Rahmanee. Nakon Beograda ovaj tandem dolazi 16.9. u pulski Kotač dok 21. rujna nastupaju u ljubljanskoj Cvetličarni u sklopu gostovanja renomiranog glazbenika Dub FX-a.

https://linktr.ee/davidboomah
https://linktr.ee/rootsinsession
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice