logo-t

 • One Dread, Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena, Barabadub, Fokus i Sassja osvojili nagrade Ambasador

  One Dread, Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena, Barabadub, Fokus i Sassja osvojili nagrade Ambasador

 • Zarazan zvuk genetskih biljaka u Attacku

  Zarazan zvuk genetskih biljaka u Attacku

 • One Dread položili ispit, poziv na revoluciju je uspio

  One Dread položili ispit, poziv na revoluciju je uspio

 • Dub Judah u Attacku - bolje biti dobar nego loš

  Dub Judah u Attacku - bolje biti dobar nego loš

 • Skarra Mucci -

  Skarra Mucci - "Perfect Timing" - reggae bez granica

nike

Događanja
 • 9.12.2023. | Klaonica, Zagreb

  # 10. Dub disorder: Shimana sound system, Sandokan HiFi

  Upad: 5€

 • 9.12.2023. | Kotač, Pula

  Chakka Kalibal, Kudikamo?, Prancing D

  Upad: €

 • 16.12.2023. | Gradski trg, Metković

  # Brain Holidays

  Upad: 0€

 • 18.1.2023. | Močvara, Zagreb

  Wicked Dub Division, DR.OBI MEETS ANJA G, ROO T & SISTAH TENA, BARABADUB

  Upad: 7/10€

 • 19.1.2024. | Kotač, Pula

  Wicked Dub Division

  Upad: €

Reggae slovenija
Recenzije
RootsInSession
RootsInSession 2021.
18. Listopad 2021

RootsInSession & Marcus G - “Lockdown Ska Riddim Album”

Regionalna suradnja na Lockdown Ska Riddim 
RootsInSession su oduvijek bili oznaka za visokokvalitetan reggae. Pokazivali su to bilo kroz redovne selekcije ili fantastične mixtapeove kao i kroz pregršt živahnih drum'n'bass remikseva. Dvojac je to koji sigurno navigira kroz vode modernih plesnih trendova u spoju s temeljenom reggae kulturom.

No ono što je RIS uvijek izdizalo kat više od ostalih soundova jesu specijalni dubplateovi koje bi obavezno pripremili kao ekstra začin na klasičnim ritmovima. Neke dubplate kombinacije predstavljaju legendarne zajedničke izvedbe: Edo Maajka, Kandžija i Bare na jednom mjestu u istoj traci (Baraba, 2011.)!

Europski riddim projekti, koliko uobičajeni za domaćinsku Jamajku, starokontinetalnoj glazbenoj industriji su nepojmiljivi. Genijalnost reciklaže i mogućnosti izražavanja više umjetnika unutar istog formata vjerojatno se skrivaju pred ljubomorom ili uskogrudnosti producenata i izdavača. Pamtimo pionirski projekt iz 2005. godine na Germaica izdavačkoj kući, predstavljajući europski ritam Rodeo (produkcija: Seed) koji je okupio međunarodnu ekipu. Na isti ritam zajahao je i naš Popay, i traka „Dancehall svaki dan” se našla na albumu „Ovdje i Sad” (2007.).

Lockdown Ska ritam potpisuju RootsInSession i Marcus G (Brain Holidays) a vokalno su zasad predstavljeni Anina, Italee, Maja, Sassja, Mane (Conquering Lion), Tadiman i Buda (Elvis Jackson). Tako smo dobili balansiran album s miješanom postavom u kojoj su zastupljeni domaći i međunarodni, kao i mlađi i iskusniji izvođači. Rezultat takve kuhinje je da je svaki slijed iznova originalna interpretacija široke poljane koju ritam postavlja, u kojoj vokalisti mogu voziti vlastite trase u nove krajeve. Svaka pjesma odiše drugačijom energijom i emocijom, a opet klize jedna u drugu s dodanom euforijom. Klasičan ska ritam ovdje je pojačan moćnim sintetičkim reese bass zvukom što mu daje snage da se probije kroz zvučnike jednako na radiju, u klubu ili kod kuće.

Sassjinu „Ljubi seka” prati spot kojeg je upratio najpoznatiji reggae portal Reggaeville. Životvorna je to pjesma koja će vas nasmijati i rasplakati u isto vrijeme dok raggamuffin carica opisuje kako vidi „ovu situaciju”. U spotu vidimo i najnovije tuzlanske plesne pokrete, zaključno, vrijeme je za Balkan Dancehall Queen natjecanje. Cmok cmok!

Lockdown Ska je sigurno tu da vas razveseli, razdrma i probudi u ova neugodna i teška vremena. Ima definitivni potencijal ući u krucijalni selektorski izbor pored recimo Belly Ska ili sličnih riddim projekata.
Tekst:  

Video sadržaj