logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Vijesti
2. Svibanj 2023

Rekall & House Of Riddim dolaze na Natural Mystic Reggae Festival

Jubilarno 10. izdanje
Jubilarno 10. izdanje međunarodnog reggae festivala Natural Mystic biti će održano u istom terminu kao i prošle godine, od 21. - 23. srpnja 2023. Natural Mystic festival je jedan od rijetkih festivala u Srbiji koji su se opredijelili za samo jedan žanr. Idejni tvorci i realizatori Natural Mystic festivala na samom početku bili su članovi muzičke grupe Jahmessenjah iz Gornjeg Milanovca, koji svojim angažmanom i entuzijazmom populariiziraju afro-reggae muziku i kulturu širom Balkana. Za mjesto festivala odabrano je izletničko mjesto Ždreban nadomak Gornjeg Milanovca. Jedan od najboljih pratećih bendova u Europi, moćni House Of Riddim predvođeni supertalentiranim vokalom iz Beča i zvijezdom u usponu, čovjekom poznatim pod pseudonimom Rekall dolaze na ovogodišnje izdanje festivala. 

Rekall je s EP "Beats Of Life" i njegovim prvim albumom "Unification" koji je eksluzivno producirao House Of Riddm, i s gostima na albumu poput Anthony B-a, Turbulencea, Perfecta Giddimanija i mnogim drugim, postavio nove standarde na austrijskoj reggae sceni. Ovaj izuzetni pjevač je također uspio da ostvariti hit broj 1 na radiju Superfly s pjesmom "Ganja Love" u suradnji sa švedskom superzvijezdom Million Stylesom. Prethodno je nastupao kao podrška Mono & Nikitaman Touru koja je bila unaprijed rasprodana. Rekall zna kako da osvoji i impresionira publiku. Pokazao je to u protekle dvije festivalske sezone na festivalima poput Reggae Jam, One Love Festival, Overjam, Africa Tage Wien sa svojim energičnim nastupima. Može se reći da zajedno s bendom House Of Riddm ili lokalnim Bassrunner Soundsystemom, vešto privlači pažnju slušatelja svojim porukama i prije svega pozitivnim vibracijama.

House Of Riddim je iz blizine St. Polten u Austriji. Uparen s austrijskim šarmom House Of Riddim nudi ogroman izvor inspiracije i kreativnosti mnogim umjetnicima. Ogroman je spisak velikih reggae izvođača s kojima su surađivali i dijelili scenu, a spomenuti ćemo samo neke od njih: Anthony B, Lady Saw, Jah Cure, Chuck Fenda, Etana, I Wayne, Chaka Demus, Tanya Stephens, Chezidek, Fantan Mojah, Jah Mason, Junior Kelly, Gentleman, Yami Bolo, Everton Blender, Elijah Prophet, Turbulence, Mykal Rose, Luthan Fyah, Spectacular, Ranking Joe, Luciano, Lukie D, Warrior King, Cali P, Sylford Walker, Jack Radics, Kabaka Pyramid, Ward 21, Prezident Brown, Macka B, Teacha Dee, Johnny Osbourne, Sister Nancy i mnogi, mnogi drugi…
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice