logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
29. Travanj 2023

Bass Revelation Soundsystem dolazi na Zion Boška Festival

Najavljen prvi sound system


Iz Meksika i Italije na Zion Boška Festival koji se održava od 29.6. -2.7. u Sutivancu dolazi ekipa producenata i pjevača sa svojim ručno rađenim soundsystemom i donose nam dašak meksičkog vajba. Dolaze Dubon Step, Sophie V i Ranking Delah, a ovo je njihovo prvo gostovanje u Hrvatskoj. Poznati su i po svojoj izdavačkoj etiketi putem koje su surađivali s velikanima duba kao što su Idren Natural, Nish Wadada, Ramon Judah i drugi. Nastupali su na mnogim značajnim soundsystem festivalima po svijetu. Specifični su po tome što djeluju na dva kontinenta, naime, sound system nastaje 2015. u Meksiku, a prošle godine izrađuju još jedan u Italiji za europske potrebe. Pokretač je Stefano di Garzia aka Dubon Step, on je na dub sceni poznat s hitom "High power" u suradnji sa Mr. Zebre.

Bass Revelation Sound System osnovan je 2015. godine u Meksiko Ctyu od strane Stefana Di Grazie, poznatog kao Dubon Step i Jah MY-T. Trebalo je više od dvije godine da se projekt dovrši, od nacrta do uvoza zvučnika i pojačala, a od tada projekt se razvijao i unaprijeđivao.

"Our sessions are developed mixing vinyl and digital; original productions, our own and from friends, using the microphone as an instrument of communication to sing or improvise. We modulate frequencies, include synthesizers like the dub siren, use echoes and delays to create a more enveloping and mystical atmosphere. Our longest session has been six hours, climbing from Roots to Dub Wise & Stepper. We do it with passion, because relating to people through the sound system is what we love the most."

Tekst:   PR

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice