logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
29. Travanj 2023

Novi srpski reggae projekt White Squall Sound System na Roots Revival Reggae Festivalu

Drugo izdanje Roots Revival Reggae Festivala u Herceg Novom

Nakon najavljenih Hornsmana Coyotea, Brain Holidaysa i Conquering Liona, četvrto ime Roots Revival Reggae Festivala koji se održava u Herceg Novom 4. i 5. kolovoza su White Squall Sound System koji su ujedno i rezidenti svega što su organizirali kroz godine. Kako treba izgledati regionalna suradnja upravo se može ogledati kroz odnos organizacije Reggaeneracije i nositelja ovoga projekta Gaggija.

White Squall Sound Systemje potpuno novo ime na srpskoj reggae sceni. Nastao je kao ideja o sintezi isproduciranih ritmova i live nastupa a u cilju stvaranja dobrog groova i energije na samoj bini. Trenutno je sastavljen od tri člana.

Stanić Dragan - Dj Gaggie: u posljednja dva desetljeća svima dobro poznat po svojim roots-rubadub-steppas setovima s velikim domaćim i internacionalnim iskustvom. Kraj Dj-inga iza sebe ima i dugogodišnji svirački staž kao bubnjar i basist, a odnedavno ulazi u producentske vode. Radi se i o prekaljanom selektoru koji drži reggae scenu živom u Beogradu.

Aleksandar Todorović - Koda: Čovek koji već niz godina usvršava svoje bubnjarske i perkusionističke skilove kroz razne bendove na domaćoj sceni, napokon ulazi u jedan suštinski reggae-dub projekt, što je samo po sebi prirodno s obzirom da od tinejdžerskih dana gaji ljubav prema roots reggae muzici. Što bi se reklo ruff & tuff rhytm minister.

Nevena Radulović: Svoju multidisciplinarnu umjetnost već neko vrijeme izražava kroz kazalište kao akademska režiserka, educirana plesačica suvremenog plesa i glume, dok je njena empatija prema pjevanju oduvijek stremila ka površini. Napokon dolazi do prilike da nam se predstavi svojim donekle školovanim i nadasve autentičnim glasom kakav ste mogli čuti eventualno na ulicama New Oreleansa u izvođenju blues diva onoga vremena. Afinitet ka reggae i dub muzici gaji već neko vrijeme što dodatno zaokružuje čitavu priču. Bez imalo pretjerivanja radi se o novoj zvijedi u usponu.

Karte po promotivnoj cijenu su već sada u prodaji, na sajtu GigsTix. Najavljuju iz organizacije da će repertoar festivala biti bogatiji u odnosu na prošlu godinu, a dodali su i novu personaliziranu kartu koja se zove Reggae Ambassador.

Izvještaj 2022.: Roots Revival Reggae Festival u Herceg Novom - Povratak korijenima

Tekst:   PR

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice