logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
11. Travanj 2023

Brain Holidays na Roots Revival Reggae Festivalu

Drugo izdanje Roots Revival Reggae Festivala u Herceg Novom 

Vrijeme je da najavimo drugo ime Roots Revival Reggae Festivala. Iz Hrvatske 5. kolovoza u Herceg Novi dolaze čuveni Brain Holidays.

Brain Holidays pioniri su reggae glazbe u Hrvatskoj, a osnovani su sad već daleke 2000. godine. Iza sebe imaju na stotine odsviranih festivalskih i samostalnih koncerata i pet studijskih albuma u izdanju Dallas Recordsa. Album "Jamaican Connection" snimljen je u najboljem studiju na karipskom otočju Tuff Gong (Kingston, Jamajka) kojeg je osnovao legendarni Bob Marley, a na njemu su ugostili vrhunske glazbenike poput Italee, Hornsmana Coyotea, Alejandra Buendije, Kandžije i Brice. Za vrijeme boravka na Jamajci bend je nastupio i na Italee & The circle of Brethrens festivalu u Kingstonu.

Kroz proces snimanja albuma u Tuff Gong studiju Brain Holidayse je vodio ton majstor Roland McDermott koji je ujedno i tonac Morgan Heritagea, Koffee te Juliana Marleya, jednog od Marleyevih sinova. Pripreme za snimanje petog albuma, put na Jamajku i proslavu 20 godina djelovanja benda trajale su dvije godine. Cijeli projekt etnomuzikološki je promatran i pretočen u diplomski rad na Muzičkoj akademiji te je snimljen dokumentarni film “Bite Of Paradise”.

Album "System Error“ nominiran je za diskografsku nagradu Porin 2018. u kategoriji za najbolji album alternativne i klupske glazbe, a kao jedan od highlighta karijere treba istaknuti i nastup na glavnoj pozornici Sunsplash Rototoma, najvećeg svjetskog reggae festivala.

Glazbu Holidaysa inspiriranu zlatnim periodom roots reggaea prate šareni tekstovi, od ozbiljnih angažiranih pa sve do zajebantskih i ljubavnih s neizostavnim lightmotivima pozitivnih vibracija i vjere u bolji i sretniji svijet. Nastupi uživo koji tjeraju na ples su jedan od najačih aduta ovog mnogočlanog benda, a muskulfiber je zagarantiran. 

Izvještaj: Roots Revival Reggae Festival u Herceg Novom - Povratak korijenima

Karte po promotivnoj cijenu su već sada u prodaji, na sajtu GigsTixa, a možete ih pronaći na poveznici. Repertoar Roots Revival Reggae Festivala festivala biti će bogatiji u odnosu na prošlu godinu, a dodali su i novu personaliziranu kartu koja se zove Reggae Ambassador. Reggae Ambassador su specijalne presonalizirane ulaznice koje služe da se podrži inicijalno izdanje festivala. Ova vrsta ulaznice računa se kao dvodnevna karta za izdanje festivala za 2023. godinu, ali će nositi i određene beneficije i popuste na proizvode u skladu s programom festivala u budućnosti. Ovi popusti isključivo se odnose za pojedinca koji posjeduje personaliziranu Reggae Ambassador kartu. Reggae Ambassador personaliziranu kartu se ne može koristiti za grupne popuste. Reggae Ambassador karte se mogu kupiti jedino u online prodaji putem GigsTixa, mjesec dana prije početka festivala. Odnosno, “Reggae Ambassador” karte dostupne su u prodaji do 4. srpnja 2023. godine.

Za izradu personalizirane Reggae Ambassador karte, potrebno je poslati sljedeće informacije na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. adresu:
• Ime i prezime
• Datum rođenja
• Fotografiju nositelja personalizirane Reggae Ambassador karte
• Potvrdu o kupljenoj karti putem GigsTixa

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice