logo-t

 • Afrikan Simba dolazi na Zion Boška Festival

  Afrikan Simba dolazi na Zion Boška Festival

 • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

 • Izašao Peter Tosh’s Documentary, dokumentarni film o životu i djelu reggae legende

  Izašao Peter Tosh’s Documentary, dokumentarni film o životu i djelu reggae legende

 • Haris Pilton -

  Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

 • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

  FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

 • Pet sound systema za pet pozornica na Sea Sound Festivalu

  Pet sound systema za pet pozornica na Sea Sound Festivalu

 • Sassja -

  Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio

 • Eesah -

  Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

nike

Događanja
Vijesti
28. Veljača 2023

Toroki & Isayah dolaze na zagrijavanje za Escape The City Festival

Escape The City Reunion: Dub Inna Di Town 
Klub Željezničar, Zagreb
Subota 8.4.2023.
od 22:00h
Obiteljska banda odgovorna za sva vaša toliko puta prepričana iskustva s Escape the city okupljanja teško podnosi iščekivanje do sedmog mjeseca i povratka na mjesto plesnih zločina, mitsku plažu u Barbarigi. Kako bi si barem malo olakšali teško breme, odluka je pala da je potrebno presjeći ga jednom večeri soundsystem slavlja za sve prijatelje i poznanike Escape the city festivala, ovog puta u samom srcu betonske džungle poznatije kao Zagreb.

Iako su korjeni ETC-a duboko protkani organskim zvukom UK rootsa i duba, ovog puta velika dvorana kluba Željezničar gorjet će pod naletima teškog, dubokog i apokaliptičnog steppers zvuka uz selektorsku postavu koja dodatno očvršćuje hrvatsko-njemačku dub osovinu.

Toroki ft. Isayah
Dubar Sound
Bellyfull
Junior T
Munchies Sound


Powered by Digitron Sound System 
Deco by Theco

Toroki ft Isayah
Toroki je kroz posljednjih pola desetljeća stekao reputaciju versatilnog producenta koji je već s prvim izdanjem “Lion inna Jungle” pomeo scenu i oduševio selektore i publiku na plesovima diljem svijeta. Zagriženi soundsystem culture aktivist iz studija je od tada je nastavio izbacivati hit izdanja poput "African Stepa", "Critical Duba" i posljednjeg albuma “Symbol of 1000 Thoughts” koji je bio kulminacija predanog rada u suradnji sa širokim spektrom MC-a i instrumentalista. U Zagreb dolazi s partnerom na mikrofonu Isayahom predstaviti svoju viziju moderne dub muzike prije nego ga ljetne avanture odvedu na najveće svjetske dub festivale poput IDG-a i Dub Campa.

Dubar Sound
Večer će svojom produkcijom obogatiti još jedan (domaći) gost iz Berlina, a to je Dražen aka Draško aka Kemza aka Dubar sound. Draško se proteklih godina pozicionirao kao jedan od produktivnijih i aktivnijih dub producenata s naših područja. Njegove trake provjereno i bez milosti tresu svaki dancefloor na kojem bivaju puštane. Što je sve zakuhao ove zime u svom studiju premijerno ćemo čuti, a bogami i osjetiti u Željeznicaru!

Escape the city Small Stars
Kako bi Escape the city iskustvo bilo potpuno večer će zaokružiti ETC Core crew: to su Junior T, Bellyfull i rezident sound system festivala, Munchies. Lokalni vokalni support i pogled na apokalipsu u vašem komšiluku predstavljaju Damian Prophet, Busy Baldhead i guest from Far away I-Sarana.
** Munchies ovoga puta neće tegliti vlastite kutije, nego će prašinu sa svojih kutija skinuti nitko drugi nego Digitron, koji će nas i vas tresti kroz noć sa svojih 8 hog scoopsa.
*** Digitron neće imati svoj set, ako ste se to pitali, nije do nas, ako vas zanima zašto Tomislav će tijekom večeri imati vremena za odgovoriti na sve vaše upite.
Tekst:  

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života