logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
25. Siječanj 2023

ST!LLNESS najavio goste na zagrebačkom koncertu

Koncert ST!LLNESSA u Vintage Industrial Baru
Splitsko-zagrebačka grupa ST!LLNESS nastupit će 2. veljače u zagrebačkom Vintage Industrial Baru nakon višegodišnje pauze od nastupa uživo. Veliki povratak na scenu popraćen je i novim studijskim albumom "Kocka je okrugla" koji je završio u Top 5 albuma godine po većini hrvatskih i regionalnih glazbenih kritičara, osvojio tri nominacije za nagradu Rock&Off i u više kritika nazvan jednim od najboljih hrvatskih povratničkih albuma.

Na koncertu će im se kao podrška pridružiti i šibenska hip hop atrakcija HRAM koja je ove godine također dvostruko nominirana na Rock&Off nagradama i čiji je album "Bijes" hvaljen kao "dašak svježeg vjetra". Također tijekom nastupa ST!LLNESSA pridružit će se sjajni glazbenici koji su gostovali na albumu i to Sara Renar, Alejuandro Buendija i DJ Venom.

Recenzija albuma: STILLNESS - "Kocka je okrugla" - nakon 10 godina strpljen, spašen!


Kultni rap/rock/reggae bend ST!LLNESS, nakon deset godina diskografske pauze, vratio se sjajnim, četvrtim studijskim albumom „Kocka je okrugla“. Na albumu se nalazi 12 pjesama. Ivan Jurić i na ovom albumu potpisuje većinu pjesama, dok glazbu i aranžmane zajednički potpisuje cijeli bend. ST!LLNESS na ovom albumu čine Mario Validžić (bubanj), Krunoslav Kobeščak (perkusije), Marko Pinjuh (bas gitara), Ante Ljubičić (gitara i programiranje), Ognjen Zečević (klavijature, ritam gitare, programiranje, synth i sampleovi) i Ivan Jurić (tekst, vokali, programiranje, sampleovi i synth).

Album je snimljen u proljeće 2022. godine u "ŠtaTeBoliK" studiju. Glazbenu produkciju albuma potpisuju Ognjen Zečević Egoless i Ivan Jurić Yuri, a dizajn covera i LP izdanja Marko Pinjuh. Album je objavljen u suizdanju ST!LLNESSA i diskografske kuće Mudri Brk, a na proljeće će biti objavljeno i vinilno izdanje albuma.

Ulaznice su u pretprodaji u Dirty Old Shopu i na Entrio.hr-u po cijeni od 8 eura, a na ulazu će biti 11. Svima koji još uvijek imaju ulaznice za koncert prvotno najavljen za 7. veljače 2020., one će vrijediti i za ovaj koncert. Više informacija pronađite na linku.
Tekst:   PR

Video sadržaj

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života