logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Vijesti
8. Srpanj 2022

Dodatni sadržaji i servisne informacije 20. Seasplash festivala

20. izdanje festivala
U nastavku nabrajamo dodatne sadržaje ovogodišnjeg Seasplash Festivala, koji samo što nije započeo. Tu su i servisne informacije o načinima i mogućnostima bezbrižnog dolaska na festivalsku lokaciju. Vidimo se na Seasplashu od 14.-17.7. na Martinskoj u Šibeniku. 

ArtSplash kolonija
U svoje brojne godine djelovanja umjetnička kolonija ArtSplash okupila je preko 60 radova nastalih od strane street art umjetnika, graffiti writera, ilustratora i multimedijalnih umjetnika, koji su svojim umjetničkim doprinosom festivalsku lokaciju pretvorili u urbanu oazu, ne samo dobre zabave, već i likovnih kvaliteta. Ovogodišnje izdanje ArtSplasha obogatit će preko deset domaćih umjetnika/ca koji će u šarenim i veselim tonovima ponovo oslikati i uljepšati raspoložive površine i zidove unutar festivalske lokacije na Martinskoj. Radovi će se izrađivati u sklopu trajanja festivala kako bi posjetiteljima prikazali cijeli proces izrade, pa će se šetajući lokacijom moći vidjeti radovi u izvedbi umjetnika iz svih dijelova RH:

Mr.Pain / Atek / Mape / Kexer / Smoki / Pcks / Relic / Liver / Rote / Yunak / Nemkee / LumenArt

Tokom održavanja ArtSplash-a ove godine, posjetitelji festivala će imati priliku razgledati izložbu stickera pod nazivom ArtBeat a uz to smo pripremili i promociju knjige ”BlackBook Croatia” te fanzina ”StreetArtanje”. Kao i prethodne godine tu je graffiti radionica za djecu iznad 10 godina i posjetitelje Seasplash-a koju će predvoditi kreativni tim ArtSplasha u suradnji s umjetnicima na lokaciji..

Radionica će se održavati tokom festivala u nekoliko etapa kako bi zainteresirani mogli prisustvovati i naučiti kako kreirati vlastiti grafit. Uz vježbe crtanja slova radionica će obuhvatiti i povijesni dio graffiti kulture kroz kratko predavanje i literaturu.

Više informacija o radionici biti će dostupno na lokaciji SeaSplash festivala od 14.-17.7.2022.

Cromaicanz plesna radionica
Cromaicanz plesna grupa iz Zagreba i ove će godine obogatiti festivalski program Dancehall plesnom radionicom! Cure se redovito educiraju kod autentičnih Dancehall kreatora, te s veseljem naučeno dijele s drugima. Od prošlog Seasplasha sudjelovale su na brojnim radionicama u Europi, a neke su za originalnim iskustvom potegnule čak i do Jamajke! U subotu 16.7.2022., s početkom od 18h, imat ćete priliku dijeliti energiju s ovom veselom plesnom skupinom.

Dub Yoga
Dub Yoga ponovno je na Seasplash festivalu! Ova vrsta joge sastoji se od tjelesnih vježbi, postura ili asana, relaksacije, vježbi disanja, koncentracije i meditacije. Dio radionice biti će posvećen vježbanju u paru i akrobatskoj jogi (acro­yoga). Za sudjelovanje na radionici nije potrebno nikakvo predznanje već samo malo dobre volje. Idealno je da posjetitelji koji na festivalu žele prakticirati yogu ponesu svoju prostirku za vježbanje (karimat), a može poslužiti i obična prostirka za plažu. Za upis na radionicu potrebno je poslati prijavu s osobnim podacima na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Slackline radionica i highline prezentacija
Slackline radionica i highline prezentacijaI ove godine na Seasplash festivalu moći ćete se okušati u slackline-u, disciplini hodanja po elastičnoj traci nategnutoj između dva stabla. Tijekom festivala bit će postavljene slackline trake različite širine i dužine za početnike i napredne hodače.

Uz to iznad uvale na strani kanala bit će postavljen highline dužine oko 110 metara. Highline je disciplina slackline-a koja se izvodi na visini uz osiguranje. U popodnevnim i predvečernjim satima osim što ćete uživati u glazbi i brćkanju u moru, moći ćete gledati performanse šetanja po traci te izvođenje raznih trikova. Pomoć i savjete za što lakše povezivanje prvih koraka dat će vam Antonia Gašperov, Klara Vučković, Darko Matešić i Luka Crnković.

Dođi bezbrižno od Šibenika do Martinske i obrnuto!
Krenula je kružna brodska linija na relaciji Mandalina – Šibenik – Martinska te brodska linija Šibenik – Jadrija.

Do Jadrije će voziti brod ‘Plima’, a do Martinske ‘Avalon’ koji je na toj relaciji vozio i lani. Cijena karte u jednom smjeru na liniji Mandalina – Šibenik – Martinska iznosi 7 kn, povratna košta 10 kn, a od ove godine moguće je i kupiti mjesečnu kartu po cijeni od 200 kn za kružnu brodsku liniju Mandalina – Šibenik – Martinska.

Za liniju Šibenik – Jadrija karta u jednom smjeru košta 10 kn, dok cijena povratne karte iznosi 16 kn. Djeci do šest godina starosti za obje brodske linije osiguran je besplatan prijevoz. Linije će ploviti prema niže navedenom redu plovidbe do 15. rujna 2022. godine.

Informacije o noćnim plovnim linijama objavljuju se uskoro.
Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice