logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

  • Haris Pilton -

    Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni

  • FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

    FC Apatride UTD u Beogradu - Dekolonizacija kulture

nike

Događanja
Vijesti
7. Srpanj 2022

Julian Marley dolazi na Nišville Jazz Festival

Nišville Jazz Festival održati će se od 11. do 14. kolovoza 2022. u Nišu, a u skladu s tradicijom dovođenja velikih reggae zvijezda, ove godine dolazi Julian Marley na glavnu pozornicu festivala. Earth and Sky je najveća i najznačajnija pozornica Nišville Jazz Festivala, a pozicionirana je u samom srcu Tvrđave na njenom centralnom platou.

Earth and Sky scenu čine dvije bine na kojima se naizmjenično izmjenjuje program festivala. Po ovom konceptu Nišville Jazz Festival je jedinstven u svijetu. Prostor za publiku opremljen je video zidovima, info pultovima, pojačanom 4G mrežom, besplatnim internetom kao i barom za osvježenje.

Julian Ricardo Marley je britansko jamajčanski glazbenik, tekstopisac, producent i humanitarac. On je sin ikone reggae glazbe Boba Marleya i Lucy Pounder. 

Godine 1996.  Julian Marley je objavio svoj debi album pod nazivom "Lion in the Morning". Album je snimljen u studiju Tuff Gong u Kingstonu na Jamajci, a Marley je stvorio "Lion in the Morning" u svrhu promišljanja o svojim korijenima i nasljeđu na koje je vrlo ponosan. Na albumu se nalazi širok raspon popularnih glazbenika od Owena "Dreddieja" Reida, Earla Chinne Smitha, Tyrona Downieja, Stephena Marleya, Cedelle Marley i Sharon Marley. Ploču je pratila uspješna međunarodna turneja, a neke od stanica njegove turneje bile su Jamaica's Sumfest i Sunsplash Show, nastup obitelji Marley Magic na Central Park Summer Stage Concert Series u New Yorku, kao i teritoriji poput Brazila, Japana i Meksika.

Tijekom vremena koje je proveo na Jamajci, proučavao je mnogo legendarnih reggae veterana poput Astona "Family Man" Barretta, Earla "Wire" Linda, Tyronea Downieja i Earla Smitha. Marley je napisao dvije neobjavljene pjesme u to vrijeme pod nazivom "Uprising" i "What They Did Wrong" kao odgovor na ubojstvo njegovog suputnika Carltona Barretta, bubnjara Wailersa. Nakon toga je osnovao reggae bend pod nazivom The Uprising, sastavljen od mladih jamajčanskih glazbenika. Također je dobio priliku nastupiti s Wailersima, među kojima je bio i sin Carltona Barretta koji je svirao bubnjeve. Julian Marley je pridonio širokom rasponu glazbenih elemenata na albumu Lauryn Hill, "The Miseducation of Lauryn Hill". Album su snimili za Tuff Gong Records na Jamajci, dok je Marley svirao gitaru na nekim pjesmama. Tijekom 1999. Marley se vratio u studio zajedno sa svojom braćom Damianom i Stephenom i počeo producirati platinasto prodani remix album, "Chant Down Babylon", na kojem su razni izvođači obrađivali pjesme Boba Marleya.

Marley i njegova braća službeno su osnovali Ghetto Youths International Inc. 2002. godine. Na poziv vlade Jamajke, The Uprising i Julian Marley nastupili su na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, i time su proslavili uspjeh s Usainom Boltom, osvajačem trkačke zlatne medalje.

Njegov četvrti album, "As I Am", objavljen 2019. i dobio je nominaciju za nagradu Grammy u kategoriji najboljI reggae album.
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice