nike

Događanja
Reggae slovenija
Vijesti
29. Travanj 2021

UB40 najavljuju novi album "Bigga Baggariddim"

Priprema se i Bigga Baggariddim turneja

Nakon albuma "For The Many" iz 2019. godine, 25. lipnja 2021. godine UB40 objaviti će novi autorski materijal pod nazivom "Bigga Baggariddim", što je ujedno i svojevrsni nasljednik albuma "Baggariddim" iz 1985. godine. Na novom albumu gostuju House of Shem, Tippa Irie, BLVK H3RO, Inner Circle, Pablo Rider, KIOKO, Gilly G, Slinger, Winston Francis, Leno Banton i General Zooz (Reggae Rajahs). Nakon što je menadžment UB40-a pogledao session na BBC 1Xtra koji prikazuje nove jamajkanske umjetnike, BLVK H3RO i Leno Banton (sin legendarnog dancehall pionira Burro Bantona) pozvani su da se pojave na "Bigga Baggariddim" albumu dok reggae veterane na albumu predstavljaju Winston Francis i Inner Circle, Tippa Irie, Gilly G, Pablo Rider i Slinger

Reggae bendovi poput UB40, koji pišu i stvaraju vlastitu glazbu gotovo su nestali u Velikoj Britaniji ali kao svjetlo na kraju tunela pojavljuje se u obliku reggae benda KIOKO iz Birminghama. Ta su se dva sastava upoznala kad je KIOKO izveo tribute za UB40, svirajući uživo "One In Ten" na godišnjim dodjelama glazbenih nagrada u Birminghamu. Pridružuju se UB40-u na pjesmi "You Don’t Call Anymore". 

Pablo Rider i Slinger su se pojavili na originalnom albumu "Baggariddim" 1985. godine, kao i na albumu "For The Many". Očekuje se da će se svi gostuući izvođači pridružiti UB40 na turneji Bigga Baggariddim koja započinje u studenom. 

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

TriXstar - “Dear 2020”
Lee Scratch Perry & The Spacewave - "Dubz Of The Root"
Gentleman’s Dub Club - "Down To Earth"
Positive Thursdays in DUB - “Landing on Planet Dub”/”Remixed on Planet dub”
Dr.Obi w/Anja G, Aklea Neon, Chakka, Damien Prophet - "Timeless"