logo-t

 • Tadiman -

  Tadiman - "Soljahs of Love"

 • Outlook festival otkriva kustose i prvi val imena za ovoljetno Origins izdanje

  Outlook festival otkriva kustose i prvi val imena za ovoljetno Origins izdanje

 • R.I.P. Bunny Wailer

  R.I.P. Bunny Wailer

 • Izašao Fokus meets AmanZaman -

  Izašao Fokus meets AmanZaman - "Steppaz" EP

 • RootsInSession najavljuje novo izdanje Lockdown Ska Riddim sa singlom

  RootsInSession najavljuje novo izdanje Lockdown Ska Riddim sa singlom "Musicman"

 • R.I.P U-Roy

  R.I.P U-Roy

nike

Događanja
Vijesti
17. Veljača 2021

Low Frequency na Escape the City Home sessionu

ETC Home Session #09 - Low Frequency
Objavljen je deveti Escape The City home session u kojem su gostovali Low Frequency, poslušajte njihovu selekciju.

Prečudni trio nastao iz različitih životnih priča, glazbenih korjena i smjerova, nastao u mračnim odajama legendarnog riječkog Kluba Palach, godine 2012. krenuli su na zajedničko putovanje. Ponukani nedostatkom glazbene ponude što se tiče glazbe koju vole u gradu na Riječini, odlučili su uzeti stvari u svoje ruke i pokrenuti Dub Session u Palachu. Od tada proširili su područje djelovanje na klubove i događaje diljem Hrvatske te su nastupali u Mastersu, Chakka's i Grey Roomu u AKC Medici, U Harteri, na Arci Fiumani u Rijeci, osječkom Epicu, Zerostrasse u Puli, Metelkova u Ljubljani, festivalima Seasplah, Arboretum, Lost Theory, Bass Matters Dub Camp

Na ovamo nisu mogli, a da se ne otmu među frekvencije basa i nisu mogli da ne dovedu u pitanje vlastitu egzistenciju kupovinom ploča i posjećivanjem dub partija. Praćeni konstantim problemima s opremom, razvili su se u vješte majstore obavljanja svega u zadnji čas, stoga na njihovim nastupima najčešće možete čuti moćnu, nepripremljenu, ali opet vrlo skladnu dub selekciju koja seže od tvrdog rutsa te preteže što čudnijem, tvrđem i digitalnijem future dubu koji otvara horizonte i ruši sve predrasude i barijere u ljudima. Predani su entuzijasti, fino baždareni unutarnjim valovima zvuka, sa višegodišnjim iskustvom posjećivanja isključivo mjesta gdje bas udara, a zidovi se lome.

Upijaju znanje i planiraju skoru izradu soundsystema koji će biti sve samo ne običan! Posljedice su ostale trajne i danas ih možemo vidjeti kako se stvaraju, organski razvijaju i selekcijom zadiru svatko na svoj način. Luka, Vanja i Sven ne postoje, postoji selekcijarRootsa, digital dub-a, sajkadelik steppa uz povremene ulete tvrde psihodelije.

Fuzija je to ljudi i žanrova, ali uvijek vjerni dub-u i gospodinu basu. Na svojem putu susretali su razne izazove i divne ljude, od kojih su s nekima djelili i stage. Neki od njih su: Balkan Dub Defenders - Digitron SSY, Bass Matters SSY, Botza SSY, Munchies SSY, Warrior Charge SSY, Shimana SSY, Gamma Sound, Thunder Of Jah Army SSY, Dubble Dub, Dub Fi Youth, Dub Eye, Slavonija Vibes Syndicate, High Grade Commanda, Injham, Egoless, Zenicafaria, Zentash Gigawatt Dubz, Bass-Ul-Ulema, Arboretum Kolektiv, Refugee LO-FI, Homegrown Sound, Poppy (Ri Rootz).
Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Tadiman - "Soljahs of Love"
Sugahspank & Blend Mishkin - "Paint Everything White"
Hornsman Coyote meets Jah Works - “Brass Roots”
Banana Zvuk - "Re-Shake!"
Haris Pilton - „Positive Reality Sound“