logo-t

  • Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

    Black Uhuru otvara 30. Nishville Jazz Festival u Srbiji

  • Eesah -

    Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe

  • Sassja objavila novi studijski album

    Sassja objavila novi studijski album "Chwakka"

  • Egoless objavio novi album

    Egoless objavio novi album "Dubternal"

nike

Događanja
Vijesti
23. Travanj 2020

Zion Train predvode drugi val imena Seasplash festivala

Seasplash festival slavi punoljetnost
Seasplash festival slavi ovo ljeto punoljetnost na Martinskoj u Šibeniku od 16. do 19. srpnja, a upravo je objavljen i drugi val od 15 imena za 18. izdanje festivala koji slavi bass glazbu sound system kulturu.

Britanski dub pioniri, Zion Train, stari znanci, prijatelji i familija s kojima se suradnja održava od samih početaka, vraćaju nam se nakon sedam godina od zadnjeg nastupa na Seasplash festivalu i to s novim studijskim albumom “Illuminate”, koje izlazi 1. svibnja. Ovo izdanje predstavlja prvi originalni album Zion Traina u pet godina i na njemu gostuje devet vokala uz iznimno talentirane glazbenike. Vokalne dužnosti su odradili Cara, Michela Grena, Prince Jamo i Rider Shafique, dok od glazbenika gostuju velikani kao što su Paolo Baldini, Don Fe i Gianni Denitto. Zion Train u suradnji sa Stop Ecocide i Extinction Rebellion kampanjama žele objavljivanjem ovog izdanja ustrajati u nastojanjima gradnje svjetlije budućnosti našeg planeta - u tu svrhu će se uz sami materijal ponovno objaviti Leap Manifesto autorice Naomi Klein i prijatelja.

Prvi put na Seasplash festivalu će nastupiti Billain, jedan od najistaknutijih producenata drum and bassa glazbe. Billain je majstor auditorne inovacije i s pravom je stekao svoju reputaciju utjecajnog stvaratelja ovog žanra. Dobio je podršku nekih od najvećih izvođača drum and bass glazbe izdajući na Critical Music, Invisible, Eatbrain i Bad Taste labelima, da nabrojimo samo neke.

Po svoj zasluženi četvrti nastup na Seasplash se vraća i zagrebački dub reggae tandem, Anja G i Dr.Obi, koji su nedavno izbacili svježe digitalno izdanje "Giudance" za AmpliFyah Music. Boje žešćeg drum and bassa branit će DJ-i i producenti Tekitoka i Kodin, koji često nastupaju u i izvan Hrvatske, pa je tako bio zapažen i njihov nastup na najvećem svjetskom drum and bass festvalu - Let It Roll u Češkoj.

Na drugom valu izvođača jaše još niz domaćih imena koji predstavljaju cijeli spektar bass glazbe koja je zastupljena u Hrvatskoj. Tako su tu još i Munchies Sound, Homegrown Sound, Sandokan Hi-Fi, Dubar Sound, R.A.S. (Rasta Altitude Sound), LucyLyu, Algoriddim, Grumen, Flico i Lowre Glant.

Korona update i povratak na ‘Early Bird’ cijenu ulaznica
U ovim nesigurnim vremenima Seasplash čvrsto vjeruje kako treba ostati pozitivnog duha. Vratili su ulaznice na najpovoljniju cijenu ‘Ranograbilica’ i nastavljamo s promocijom festivala prateći sve naputke nadležnih institucija. Do tada pazite na sebe i na druge oko vas. #ostanidoma i spremaj se za dugo i toplo ljeto!

Nikad objavljeni arhivski materijali na Seasplash youtube kanalu
Pretplatite se na Seasplash youtube kanal kako bi pratili novo/stare video materijale koje donosimo uskoro. Za početak možete pogledati arhivsku snimku koncerta i intervjua s Molarom u klubu Močvara 2006. godine.
Tekst:   PR

Recenzije

Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Lee "Scratch" Perry - "Destiny" - očekivanja su bila veća
Dhoko Orchestra - "Parables of Dhoko" - pred nama je nešto veličanstveno
Tiken Jah Fakoly - "Acoustic" - autentičniji nego ikad prije
Iseo & Dodosound - "En La Tormenta" - muzika kao način života