logo-t

  • U suradnji sa Sacherom objavljen singl

    U suradnji sa Sacherom objavljen singl "Oj Dodole" za Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album

    Slovenski fusion reggae bend Raggalution objavili novi album "Improterrestrial"

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

Vijesti
24. Srpanj 2019

Prvi vokalni nastup na Downtown Pula

Millah & Rasta Altitude Sound

26.7.2019., De Villeov uspon

Glazbeno-umjetnička manifestacija Downtown Pula, namijenjena promociji mladih, lokalnih glazbenika i alternativne glazbene scene Pule, u petak donosi peto ovogodišnje događanje. Svaki od sedam glazbenih događaja ove je godine posvećeno drugačijem glazbenom žanru u izvedbi pulskih glazbenika i popraćeno svjetlosnim instalacijama i 3D mapinzima Visualia grupe. U petak, 26.7. od 20 do 23 sata Downtown Pula će na De Villeovom usponu ugostiti reggae i dub dvojac Millah & Rasta Altitude Sound.

Milla Ledinski aka Millah, mlada je glazbenica iz Pule, prva vokal koji će obojati De Villeov Uspon i Downtown Pula. Inače svestrana glazbenica i najmlađa osoba koja je do sad nastupala na Downtownu, svira gitaru, klavir, piše tekstove koje dalje pretvara u pjesme i pjeva. Glazbom se bavi još od najranijih dana, počinje s R&B, jazz i soul glazbom sve do reggae i dub u kojima se potpuno pronalazi. Svoj stil opisuje kao opušteni i improvizirani. Millah iza sebe ima brojne nastupe, na mnogim festivalima i događanjima nastupala je solo i s drugim izvođačima, a svoj prvi nastup u reggae i dub varijanti imala je na Seasplashu prošle godine kada je svojim nježnim glasom obojala zvukove Bass experience kolektiva. Na tom istom Seasplashu upoznaje se s Rasta Altitude Soundom gdje započinje njihova uspješna suradnja.

Marko Keser aka Rasta Altitude Sound (R.A.S.) ili Keso Selecta mladi je reggae, roots, dub i dancehall izvođač, promotor rasta kulture, jedinstva i ljubavi. Stil mu se može opisati kao energična, pozitivna i kreativna kombinacija bass glazbe koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nastupao je na brojnim domaćim i međunarodnim glazbeni festivalima i događajima kao što su Seasplash, Reunited festival, Gotiva festival, Forestation, Regeneracija Dunava, Strobolodobolos itd. Marko Keser je osnivač udruge Heshteg koja organizira Ram Jam Session, RAW & Fešta festival i jedan je od voditelja Reggae utorka u Mastersu (RUUM).

U petak 26.7. Millah & Rasta Altitude sound razveselit će nas pravim opuštenim, ljetnim setom, s puno laganih, plesnih ritmova i Mili(ni)m vokalima. Družimo se od 20h na De Villeovom Usponu!

Foto: Tedi Korodi

Tekst:   PR

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena