logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
2. Kolovoz 2017

10 godina Uprising festivala

25.-26. kolovoz 2017. Bratislava - Zlaté piesky, Slovakia
Još jedan u nizu ljetnih reggae festivala u Europi vrijedan spomena svakako je Uprising na plaži Zlaté Piesky u Bratislavi, Slovačka koji se ove godine održava od 25 i 26. kolovoza. Uprising je jedan od najbrže rastućih europskih festivala i svake godine privlači sve veća imena svjetske reggae scene. Zbog izuzetno prihvatljive cijene ulaznica, hrane i pića, smještaja u samom centru grada (moguće je i kampiranje na lokaciji festivala) te pristojne udaljenosti od Hrvatske svakako je jedno od naših top pet ljetnih reggae odredišta.

Uz ogromno jezero u kojem se moguće osvježiti od ljetnog sunca, festival nudi i mnoštvo dodatnih sadržaja poput raznih etno radionica, zabavnih punktova od kojih svakako treba izdvojiti onaj s hrvanjem u blatu (isključivo dozvoljeno damama u bikinijima), mini zabavnog parka (bilijar, stolni nogomet, fliperi, video igre), štandova koji nude specijalitete internacionalnih kuhinja, prodavaonica odjeće i kojekakvih ostalih proizvoda, pa čak i mini tržnicu sa svježim voćem i povrćem.

Ove godine bogati line-up predvode teškaši poput legendarnih The Wailersa – legendarnog Marleyevog benda, Alpha Blondy, Macka B, Congo Natty, General Levy. Glavno iznenađenje festivala je Sean Paul, koji će za desetogodišnjicu festivala donijeti karipske vibracije u srce Europe. Ove godine ne izostaju ni ženski izvođači poput mlade zvijezde Nattali Rize, zatim Marle Brown, Eve Lazarus ili Queen Omege iz Trinidada. Ljubitelji drum'n'bassa i hip hopa doći će na svoje, te svakako valja spomenuti imena poput Pendelum DJ Set & Verse, Pharoahe Monch i Foreign Beggars. Boje Hrvatske brani naš Egoless, multi-instrumentalist i producent iz Zagreba. Nastupa u formi “live dub acta” koristeći analogni mikser i efekte, uživo manipulira aranžmanima autorskih stvari i remiksa stvarajući unikatne verzije tijekom samog nastupa.

Za dodatne informacije i sav ostali promotivni materijal posjetite: http://www.uprising.sk
Vidimo se u Bratislavi! Na zdravie!

Vidimo se u Bratislavi! Na zdravie!
Tekst:   Max & Ico

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena