logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
2. Kolovoz 2017

Bliži se Overjam festival

​U Tolminu će se uskoro čuti zvukovi reggae glazbe​ 

Manje od dva tjedna dijele nas od dolaska šestog izdanja Overjama u Tolminu. Svi će ritmovi reggae glazbe biti zastupljeni od utorka, 15. do subote 19. kolovoza. Među izvođačima najistaknutiji su Ky-Many Marley, Don Carlos, Freddie McGregor, Alborosie, Richie Spice i Dub FX, a tu je još pregršt izvođača koji zastupaju reggae, dub, dancehall, jungle kao i druge podžanrove reggae glazbe. Glazbeni dio Overjama ove godine održat će se na tri pozornice- primarna, Yellow Stage, smješten je u srcu festivala i ugostit će noseća imena festivala. Na Green Stageu će biti mnogo selektora reggae, ska, dancehall i dub smjerova, a dok će na Red Stageu biti zastupljena sound system kultura.

Overjam ne oduševljava „samo” s nizom raznovrsnih i kvalitetnih reggae izvođača - njegovi specijaliteti su i lijepi geografski položaj i široki festivalski program. Postoje aktivnosti za djecu, koje se provodi pod nazivom Overjam4Kidz - za najmlađe se pripremaju glazbene i likovne radionice, razne igre i mnoge druge uzbudljive dnevne aktivnosti. Sprema se također zanimljiv program u sklopu programa Overjam Univerze koji svaki dan počinje u 14.00 sati. Ove godine će se dotaknuti teme kao što su žene u reggae glazbi, razvoj reggae glazbe, reggae u Sloveniji, kao i mnoge druge teme vezane za reggae glazbu.

Premda je puno manji od Rototom Sunsplasha, tolminski Overjam itekako može stati uz bok velikom festivalu u Španjolskoj, popisom izvođača koji je svake godine sve bogatiji. Alborosie, Ky-Mani Marley, Don Carlos, Dub FX, Freddie McGregor, Ward 21, General Levy, Skarra Mucci i Panda Dub samo su neki od izuzetno kvalitetnih izvođača koji će nastupati na Overjamu od 15. do 18. kolovoza.

Ulaznice za Overjam dostupne su putem online trgovine MH Shop i preko Eventima, cijena festivalske ulaznice iznosi 89 € + fee ili samo za jedan dan (cijena ulaznice je 25 € + naknada). Ulaznica za warm up 15. kolovoza je 20 €. Ulaznice koje će biti na raspolaganju na festivalu biti će skuplje, tako da vam savjetujemo da "ubodete" svoju ulaznicu na vrijeme. 

Na Overjam možete doći i s organiziranim prijevozom koje provodi vanjski partner organizatora. Sve informacije dostupne su na linku.

Tekst:  

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena