logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

nike

Događanja
Vijesti
29. Kolovoz 2016

Antenat i Genetic Plant u Vintage Industrial Baru

Otvorenje sezone
Fenomenalni Antenat otvara novu, petu po redu Good Vibrations sezonu! Koncert će bit ujedno i prvi nastup benda u Zagrebu nakon gotovo jednogodišnje pauze. Prošlo gostovanje u Vintage Industrial Baru prije ponudilo je jedan od najupečatljivijih nastupa Antenata uopće, tako da nema potrebe očekivati ništa manje ni ovog rujna kada će dub, reggae i ska ritmovi opet zatresti Vintage Industrial Bar u srijedu 21. rujna. Prije Antenata večer će otvorit sjajni zagrebački dub/funk bend Genetic Plant. Upad je 40/50kn, a karte se mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

Antenat je, nakon dva uspješna albuma, "Subing" (2006.) i "Karavana" (2008.), te bezbrojnih koncerata po Hrvatskoj i inozemstvu, predstavio u ožujku 2013. godine svoj novi i još uvijek aktualni album „Izlet“. Antenat je njime napravio izlet u novi sound, u nove glazbene pravce koji su obogatili njegov subreggae mozaik; izlet u live-svirku, jer novih 11 pjesama snimljeno je uživo; izlet u nove suradnje sa starim prijateljima: na albumu pjevaju Julien Bordier (bend Joke) i Ana Fabijanić, a violončelo svira Stanko Kovačić. Album je zavrijedio odlične kritike, a vrlo uspješna promotivna turneja tijekom prve polovice 2013. godine obuhvatila je dvadesetak gradova u Hrvatskoj i inozemstvu. Nakon promotivne turneje Antenat je paralelno uz rad na novom materijalu odsvirao niz nezaboravnih koncerata među koje spada i onaj već spomenuti u Vintage Industrial Baru prije nepune dvije godine kada se doslovno tražila karta više!

Genetic Plant je dub/funk bend, trenutno stacioniran u Zagrebu. Osnovan je u ljeto 2002. godine, ali se nakon višegodišnje pauze tek 2013. godine aktivno vraća na glazbenu scenu. Njihova glazba u sebi sadržava dub, reggae, funk, blues i rock elemente, a zbog originalnosti i jake autorske interpretacije publika je često imala poteškoća u svrstavanju te muzike pod određeni žanr (a što i samim članovima benda ponekad predstavlja problem). U skorije vrijeme očekuje se završetak snimanja prvog albuma, a kako će to sve skupa otprilike zvučati provjerite ovom prilikom u Vintageu!
Tekst:   Good Vibrations

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena