logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

nike

Događanja
Vijesti
29. Kolovoz 2016

Waitapu na domaćem terenu

Waitapu u Čakovcu 

Od 2013. godine ekipa iz Klub Prostor - "CeZam" Čakovec i Udruga mladih "3FF" Čakovec organizirala je više od stotinu koncerata/slušaona/partija u klubu i šire. Ugostili su izvođače iz cijele Europe čak i šire (SAD, Kanada, Australija), a od žanrova koji su zastupljeni mogli su se čuti stoner, punk, metal, rock, etno, regge, dub, psy trance, hardcore, crusst, ska punk, blues, eksperimentalna glazba itd. Skoro deset godina prošlo je od zadnjeg alternativnog festivala u gradu Čakovcu. U petak 2.9. i u subotu 3. rujna 2016. godine organiziraju festival, u gradskom parku, ispod zidina dvorca Zrinskih. Žele da festival i glazba generiraju pozitivnu energiju, da potakne ljude na razmišljanje, kreativnost, ujedini ih i inspirira na neki način. Žele o potaknuti na stvaranje pozitivnih društvenih promjena, druženje, društveni aktivizam, naročito u okolini kojoj boravite.

Petak: Husta, Peglica i Komandos, The Evokers, Clone Age (rock band)
Subota: Waitapu, Pridjevi, Gužva u 16-ercu, Partleki, Kries

Zrinski ART Festival održava se također u isto vrijeme. Međimurski umjetnici koji su članovi HDLU-a, ULUPUH-a, ALU-a, HDD-a, koji djeluju kao samostalni umjetnici odabrali su grad Zrinski kao utvrdu umjetnosti i kulture. Više od dvadesetak autora sa gostima iz Slovenije predstavit će se svojim radovima u svim umjetničkim disciplinama. Cijeli festival zamišljen je kao chillout zona za odmor i uživanje u umjetničkim instalacijama, skulpturama, slikarstvu, fotografiji, multimedijalnim radovima, muzičkim i svjetlosnim instalacijama, suvremenim plesom, i koncertima. Popis autora, udruga i bendova objaviti ćemo uskoro.

Waitapu je instrumentalni bend koji spretno kombinira elemente duba, metala, post rocka, psihodelije i dubstepa. Nastupili su na nekoliko eminentnih festivala i klubova u Hrvatskoj i inozemstvu, u Francuskoj objavili album "Bassonic Lodge".

Tekst:   3FF

Video sadržaj

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena