logo-t

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
6. Kolovoz 2016

Spremni za Overjam?

Na Overjam stiže publika iz 16 zemalja 

Overjam Reggae Festival u talijansko slovenskoj organizaciji priprema svoje peto izdanje koje će se održati 16.-19. kolovoza (pre-party na 15.8. i after party na 20.8.), na prekrasnoj lokaciji u Tolminu. Što se tiče publike, stižu gosti iz 16 zemalja, a na popisu su: Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Francuska, Njemačka, Grčka, Italija, Srbija, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Nizozemska, Velika Britanija i SAD. 

Očekuje nas više od 100 izvođača, a na glavnoj pozornici, Yellow Stageu, utorak 16.8. bit će rezerviran za Marciu Griffiths, Mungo's HI-FI sa Solo Bantonom i Lion D-om; u srijedu 17. kolovoza štafetu će preuzeti Tarrus Riley, Dean Fraser i Alaine, kao i Talijani Wicked Dub Division i srpski Mad Red. Naredni dan festivala šou preuzima Kabaka Pyramid zajedno s Cali P, Soom T i Earth Beat Movement; dok festival zatvaraju legendarni The Congos i Stylo G i Assassin aka Agent Sasco.

Nakon glavnih nastupa zabavu ćete moći pronaći na dub (Green Stage) ili dancehall (Red Stage) pozornicama gdje će nastupati izvođači poput Jamie Rodigan (sin David Rodigana), The Japanese Yardbeat, King Earthquake, Asher Selector, Bizzarri Sound, Iniman from Caveman Sound, Dubapest, Fleck, Parly B, Moa Anbessa, Roots in Session, Rakka, I-Shenc... Svaki dan na plaži od 11 ujutro Freedom Fighters biti će domaćini raznim izvođačima. 

Po uzoru na Rototom, na festivalu postoji i Sveučilište Overjam, prostor koji je posvećen raspravi, a ove godine će ugostiti četiri skupa:
16.8.: “Gender roles in contemporary Slovenian society”
17.8.: "Hemp seeds” 
18.8.: "Sociology of war - why do we fight?"
19.8.: "How to create integration through food"

Na festivalu možete pronaći i radionice na plaži: joga, capoeira, rukotvorine, udaraljke, nakit od konoplje, žongliranje, kao i prostor posvećenom djeci, Overjam4kidz, gdje će biti organizirane mnoge višejezične aktivnosti: gimnastika, igre, radionice, dancehall i tako dalje.

Ulaznice su u prodaji na službenim stranicama overjamfestival.com i na više od 400 prodajnih mjesta, a festivalsku ulaznicu po sniženoj cijeni možete nabaviti po 89 € do 10. kolovoza, ulaznica, a na vratima će koštati 105 €; dnevne karte možete nabaviti po 25 € u pretprodaji ili po 30 € na vratima, a za djecu do 12 godina i za invalide ulaz je slobodan.

Tekst:  

Video sadržaj

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice