logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
20. Srpanj 2016

BL ART Festival u Banja Luci

Peti regionalni BL ART Festival ove godine od 5. do 10. rujna

Udruženje nezavisnih stvaralaca i aktivista „Geto“vam predstavlja peti po redu regionalni BL ART Festival (Banja Luka Art Festival 2016.), koji će se ovog puta realizirati u periodu od 5. do 10. rujna 2016. godine. Trajanje ovogodišnjeg izdanja festivala nezavisne umjetničke scene je prošireno na pet dana, za razliku od prethodnih trodnevnih izdanja, a sam program će obuhvatiti mnoštvo različitih segmenata. Još jedan novitet za ovogodišnji BL ART Festival je da će se isti realizirati na različitim lokacijama u gradu Banja Luka, pored standardnog programa u Društveno Kulturnom Centru Incel.

U sklopu izložbenog segmenta programa, posjetiteljima festivala će se predstaviti vizuelni umjetnik Vanja Vikalo koji stvara pod sinonimom Linnch, a njegova samostalna izložba će biti postavljena u Art Klubu Prostorod 5. rujna. U suradnji sa studentima Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, izvest će se se predstava „Bure baruta“ u krugu DKC Incela, a u pitanju je predstava koja je nastala po tekstu Dejana Dukovskog i koja je rezultat kolektivnog rada klase profesora Željka Mitrovića. „Bure baruta“ je nagrađena prvom nagradom na ovogodišnjem beogradskom festivalu FIST.

U sklopu filmskog segmenta programa, u četvrtak, 8. rujna u DKC Incelu, dogodit će se i premijerno prikazivanje dokumentarnog filma „Girlpower“ češke graffiti umjetnice Sany. „Girlpower“ je dokumentarni film koji je Sany snimila putujući sedam godina po europskim i svjetskim metropolama, prateći žene na ilegalnoj graffiti sceni i njihovu emancipaciju.  Od 9. rujna i u sklopu DKC Incela, dnevni program festivala će uključivati i street art i graffiti umjetnike, radionice i kreativni buvljak. Ove godine, vizualni identitet festivala i logo potpisuje mlada tattoo umjetnica, ilustratorica i grafička dizajnerica Maja Kiuk koja djeluje pod sinonimom d0xi.

Glazbeni program festivala će trajati tri dana, od 8. do 10. rujna, u glavnom prostoru DKC Incela. U sklopu istog vam predstavljamo raspored izvođača:

Četvrtak 8.9.
Repetitor (Beograd)
Stonebride (Zagreb)

Petak– 9.9.
Nina Hudej/Nina Belle [Warrego Valles] (Ljubljana)
Psychos - ženski DJ duo (Banja Luka)

Subota– 10.9.
Ti (Beograd)
VVhile (Beograd)

Tekst:   BL ART

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena