logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
4. Srpanj 2016

Novi Tjedni DJir

Raznovrsan program
Program Tjednog DJira, kao što i sam naziv kaže, odvija se tijekom radnog tjedna, od ponedjeljka do petka, u razdoblju od 20.6. do 19.8.2016. na tvrđavi Punta Christo. Vrata tvrđave otvorena su za posjetitelje od 17 sati do ponoći, a ulaz je besplatan. Program Tjednog DJira će u mjesecu srpnju biti raznovrsan: projekcije filmova na otvorenom u sklopu novog programa CinemaFort, različita glazbena događanja, izložbe različitih autora / umjetnika / aktivista, itd. Uz sve to posjetitelji mogu, uz razna ljetna osvježenja i ugodno društvo, uživati u jedinstvenom morskom ambijentu povjesne utvrde na štinjanskom poluotoku s pogledom na pulski zaljev i Nacionalni park Brijuni.

Ponedjeljak, 4.7./ vrata: 17 - 23 h
Bar & Glazba

Utorak, 5.7./ vrata: 17 h / program: 20 h
Otvorenje izložbe BukaNoise umjetničkog kolektiva: TRI NAČINA RAZMIŠLJANJA O UMJETNOSTI
Danas svjedočimo raznim pritiscima društva koje želi suziti prostor djelovanja kreativnih pojedinaca. Oružje kojim se ono služi je proizvodnja nezainteresiranosti pojedinca za društvo koje ga okružuje. Ne možemo si dopustiti da zauzmemo stav neizanteresiranosti pa smo se stoga odlučili na napad. Istina je sablažnjiva, no bez nje nema ničega što bi vrijedilo. Časna i naivna vizija svijeta već je remek-djelo. S obzirom na taj zahtjev, originalnost nema osobitu težinu. Ne zamaramo se time. Na svaki način, neka će se originalnost neizbježno izlučiti iz zbroja naših mana. Što se nas tiče, jednostavno pokušavamo govoriti istinu, posve jednostavnu istinu, ni više ni manje. Ne možemo voljeti i istinu i svijet. Ali već smo odabrali. Sada je problem držati se tog odabira. Pozivamo vas da sačuvate hrabrost. Kako se približavate istini, tako raste samoća. Građevina je raskošna, ali pusta. Rado biste se vratili natrag, u magle neznanja no zapravo znate da je već prekasno. Nastavite. Ne bojte se, najgore je već prošlo ;)
U sklopu izložbe Marko Krnjajić će se predstaviti sa crno bijelim fotografijama koje prikazuju prazne dijelove grada Pule, dok će Ivana Vojnić Vratarić svojim slikama, koje čine ambijentalnu instalaciju, motivom saća, koje u beskonačnom širenju svoje strukture zadobivaju vremensku dimenziju i komplementarni su sa primarnim autoričinim medijom, tj. plesom. Marko Vojnić čije je djelo obilježeno tekstualnom umjetničkom praksom predstavit će se sa par novih i par starih slika akrila, grafita na platnu.

Glazbeni program:
BukaNoise DJ set / respektabilna selekcija talijanskog duba

Srijeda 6.7./ vrata: 17 h / program: 20 h
Brada & Luka Selecta + DJ gosti iznenađenja
Respektibilan izbor reggae i dancehall glazbe u izvedbi domaćina Tjednog DJira, Brade i mladog 16-godišnjeg DJ-a Luke iz Štinjana.

Četvrtak, 7.7./ vrata: 17 h / program: 20 h
CinemaFORT // Mama Europa - dokumentarni film (redateljica: Petra Seliškar; Slovenija/Makedonija/Hrvatska, 2013., 90’) by Restart Label
Lucidan pogled na vruću temu današnje Europe: granice između država, ograde između ljudi i prepreke u svakodnevnim životima mnogih obitelji. Inventivno koristeći animaciju, dokumentarne slike te putovanje kao sredstvo filmske naracije, priča filma se vrlo šarmantno odvija i razvija kroz zanimljive dijaloge između majke i kćeri. Više o filmu --> restartlabel.net/o_filmu?id=143

Petak, 8.7./ vrata: 17 h
After Party otvorenja izložbe fotografija Maria Delića Impromptu u Galeriji Makina uoči početka 63. Pula Film Festivala.
Otvorenje izložbe fotografija @ Galerija Makina: 21 h
Početak zabave @ Fort Punta Christo: 23 h
Glazbeni program:
DJ-i iznenađenja

Subota, 9.7./ vrata: 17 h / program: 20 h
CinemaFORT: U potrazi za Felom - dokumentarni film (SAD, 2014., 119’) by Restart Label
Oscarom nagrađeni redatelj Alex Gibney istražuje kontroverzni život, sjajnu glazbu te neosporan kulturni i politički utjecaj legendarnog tvorca afrobeata Fele Anikulapa Kutija. 
Glazbeni program:
DJ gosti iznenađenja

Nedjelja, 10.7./ vrata: 17 h / program: 20 h
Prijenos finalne utakmice europskog nogometnog prvenstva EURO 2016
Glazbeni program:
Disco DJ iznenađenja

Ponedjeljak, 11.7./ 17 - 23 h
Bar & Glazba

Utorak, 12.7./ vrata: 17 h / program: 20 h
CinemaFORT // Ljubavna odiseja - dokumentarni film (Nizozemska / Hrvatska, 2014., 83'; redateljica: Tatjana Božić) by Restart Label
Ljubavna odiseja je katarzično i poetsko poniranje u dubine vlastite ogoljene intime. Iskreno i introspektivno putovanje neistraženim i bolnim unutarnjim rukavcima, iza čijih obala možda nikad i neće stanovati konačni odgovori na pitanja: Tko sam ja? I zašto su moje veze uglavnom osuđene na propast?
Izložba fotografija Igora Zirojevića - Arkadijska nelagoda - Punta Christo
Izložba fotografija Arkadijska nelagoda - Punta Christo predstavit će atraktivne fotografije utvrde Punta Christo. Autorove fotografije pružaju jedan sasvim novi, širi pogled na našu kulturnu baštinu, dok promatrača tjeraju na promišljanje o vremenu, ljudima, društvu... Kao što i sam autor kaže: Vrijeme prošlo u vremenu sadašnjem.

Glazbeni program:
Brian Air (aka dj marino)
- low cost hi-fi dj set _);
Pionir elektro/psy trance glazbe, rezident DJ u Bourguignonu 90-ih godina. Jedan od prvih Goa trance DJ-a i organizatora partya, voditelj emisija Disko Inferno na Radio Puli. Za ovu priliku Brain Air će vam prirediti freestyle set (od downtempa, loungea, breakbeata, diska do dub techna).

Srijeda. 13.7./ vrata: 17 h / program:
14. Seasplash festival Warm up Party!
Brada & Luka Selecta VS. Sheco (Seasplash crew)
Sudar mladih glazbenih titana koji će vas svojom glazbenom selekcijom uvesti u skorašnje uzbudljivo SoundSystem izdanje 14. Seasplash festivala

Četvrtak, 14.7./ vrata: 17 h / program: 20 h
Warm up for FilmSplash on 14. Seasplash Festival!
CinemaFORT // Journey to Jah - dokumentarni film (Njemačka / Švicarska, 2013., 92') by Restart Label
Redatelji Noël Dernesch i Moritz Springer te snimatelj Marcus Winterbauer (Rhythm is it) proveli su sedam godina prateći dva jedinstvena reggae umjetnika – njemačkog po imenu Gentleman i talijanskog po imenu Alborosie – u potrazi za autentičnošću daleko od zapadnjačkih potrošačkih društava u zemlji rastafarijanstva i reggae glazbe, Jamajci. S protagonistima filma gledatelj uranja u svijet gdje glazba služi kao ventil u borbi protiv siromaštva, kriminala i nedostatka perspektive, no ujedno i svijet obilježen dubokim i ohrabrujućim duhovnim vezama. Film je 2014. prikazan u sklopu programa FilmSplash na 12. Seasplash festivalu. Više o filmu --> restartlabel.net/o_filmu?id=154
Glazbeni program:
DJ gosti iznenađenja

Petak, 15.7./ vrata: 17 h / program: 20 h
Dubstep night!
DJ Proove & Dega
Nova generacija DJ-a koja pod utjecajem lokalnih Seasplash i Outlook festivala svoj glazbeni izričaj pronalazi u bass glazbi. Svoje poznanstvo i suradnju započinju 2013. godine nabavom prve opreme koju spajaju u jednoj od prostorija Društvenog centra Rojc u Puli, gdje počinju razvijati svoje DJ stilove. U njihovim setovima prevladava uglavnom Dubstep uz povremeno zalaženje u srodne stilove. 2014. godine suradnjom sa Vedranom Pušićem a.k.a. 207 stvara se ideja o osnivanju record labela što se 2015. godine realizira pod nazivom Untied.
DJ Pudlika
Pudlika je naš dragi dubstep prijatelj iz Zagreba i veliki zaljubljenik u sporiju, groovy i manje nervoznu glazbu. Strastveni je kolekcionar vinila, a svoju selekciju će nam predstaviti na prijelazu iz dnevne u noćnu "spiku". Kaže da ne voli termin "DJ, ne voli nabrajanja puštao tu puštao tamo, a najmrskije su mu pretenciozne najave poput ove. 
Tekst:   Pozitivan Ritam

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena