logo-t

  • Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

    Dub Pistols u Vintage Industrial Baru - majstori ceremonije

  • Egoless -

    Egoless - "DUBTERNAL" - najbolje od digitalnog-analognog i hibridnog zvuka

  • Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja

    Kolekcija najvećih hitova Boba Marleyja "Legend" proslavila 40. rođendan

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

Vijesti
4. Srpanj 2016

Popratni program Backyard Art Festival

Backyard Art Festival je više od glazbenog festivala 
Ovogodišnji Backyard Art Festival uz vrhunski glazbeni program nudi i bogat popratni sadržaj koji čini ovaj mali i novi festival posebnim i daje mu identitet. Besplatna festivalska ponuda koja sadrži umjetnički i sportski dio odvija se na nekoliko lokacija u Donjem Miholjcu i to većinom u samom centru grada.

Dio koji festivalu daje pravi identitet je ReArt ambijentalno uređenje Parka Matice Hrvatske – malog parka, na čijem prostoru će akademski umjetnici osmisliti, izraditi i ispričati instalacijama posebnu priču o Backyardu te o suradnji dva festivala – ReArt-a i Backyard Art Festivala. Na prostoru ReArt-a će se nalaziti i izložbeno prodajni štandovi umjetničkih i kreativnih manufaktura i organizacija. U takvom bajkovitom okruženju nalazi se i akustična pozornica u drvenom paviljonu s kraja 19. stoljeća, a uređena je kao jedna slavonska vizura urbane kulture.

Na prostoru parka uz akustičnu pozornicu, članovi Društva naša djeca iz Donjeg Miholjca će održati prigodan program za najmlađe posjetitelje BAF-a. Djeca će festivalu podariti izložbu dječjih radova naslikanih pištoljima na vodu i bojama, a osmjesima ukrašenih lica uveseljavat će posjetitelje puhanjem velikih balona od sapunice. U programu je predviđena i kreativna radionica izrade lampiona koji će se kao instalacije postaviti u malom parku.

Ove godine program festivala obogatit će radionica stripa koju će udruga StripOS organizirati za posjetitelje BAF-a, a kroz dva dana održavanja radionice napravit će se Backyardov strip kao podsjetnik na drugo izdanje festivala. Partnerski festival BAF-a, Graffiti na gradele s Bola na Braču, dovodi najbolje hrvatske crtače graffita koji će zidove Donjeg Miholjca obojiti motivima festivala i samog grada. Povijesna udruga Mailath organizira izložbu povijesnih slika Donjeg Miholjca te će otvoriti stalni postav Zavičajnog muzeja svim posjetiteljima čime će prikazati povijest ovog malog grada.

U malom parku bit će postavljena izložba stickera kao dio predstavljanja urbane kulture današnjice. Udruga Likrob će u svojim prostorijama imati izložbu svojih radova, a streličarska udruga će organizirati učenje gađanja lukom i strijelom koje će biti slobodno za sve. U suradnji s Vanjom Kauzlarićem iz benda Officer Down, BAF će posjetiti 32 učenika Rock akademije iz Rijeke koji će na festivalu iz prve ruke moći vidjeti i naučiti kako funkcionira festival, organizacija unutar benda, tehnika te slično, a bit će održana i tribina u kampu festivala na kojoj će moći prisustvovati i posjetitelji festivala.

U glavnoj festivalskoj zoni se pored kampa nalazi AntiFolk pozornica na kojoj će se preko dana izmjenjivati DJ-i u debelom hladu velikog parka uz Chillout zonu. Također, u navedenom prostoru bit će organizirana slackline radionica. U suradnji s tvrtkom AgroFructus iz Donjeg Miholjca, posjetiteljima festivala će se omogućiti konzumacija svježeg voća i povrća, a svaka donacija će se usmjeriti za nabavu potrebnih pomagala Osnovnoj školi Donji Miholjac, koja nam je pomogla u organizaciji prve godine festivala.

Od sportskih događanja ove godine organizatori posebno ističu Pump track biciklističko natjecanje koje organizira Biciklistički klub Maraton, a za što je prošle godine napravljena odlična pump staza. Najavljena su velika domaća i međunarodna imena te je time ovo natjecanje postalo kao jedno od najvažnijih događanja ovogodišnjeg BAF-a. Odbojkaški klub organizira turnir u odbojci na pijesku na terenu kod osnovne škole, a mogu se prijaviti svi zainteresirani posjetitelji i građani te ga tako učiniti što je moguće atraktivnijim.

Organizatori su pripremili brojna dnevna događanja i cjelodnevnu zabavu posjetiteljima glavne festivalske zone, kao i odličan odmor. Također, organiziraju se i druga manja i skrivena događanja u cijelom gradu koje će posjetitelji morati sami otkriti.

Ovo je odličan poziv za sve zainteresirane da dođu u Donji Miholjac 15., 16. i 17. srpnja, jer, sudeći po prošlogodišnjem prvom izdanju BAF-a, s ovakvog festivala nitko ne može otići ravnodušan i nesretan.
Tekst:   BAF

Recenzije

Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena
Haris Pilton - "Showcase" - old school steppers zvuk u maniri najvećih i najdugotrajnijih roots himni
Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena