logo-t

  • Izlazi

    Izlazi "Oj Dodole", novi singl za projekt Dr.Obi meets Anja G, Roo T & Sistah Tena

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

nike

Događanja
Vijesti
28. Travanj 2015

Zion Station Festival, dub, roots & culture festival

Za početak dugog toplog festivalskog ljeta, od 25.-28. lipnja u susjednoj Italiji održati će se peto izdanje dub festivala Zion Station.

Mjestašce Portomaggiore nalazi se nedaleko od gradića Ferrare, do kojeg je prilično jednostavno doći iz Hrvatske. Ovogodišnji line-up ponovno oduševljava, festivalska lokacija uz jezero je prekrasna, a cijena ulaznice prilično povoljna tako da ako ste željni dobre roots, reggae & dub glazbe koja starta već oko dva popodne i staje tek u jutarnjim satima, ovo je odlična prilika.

Zion Station postao je referentna točka u Italiji za reggae, dub i sound system pokret te se može pohvaliti dosadašnjim gostovanjima mnogih trenutno najvećih izvođača u tom glazbenom pravcu kao što su The Disciples, Jah Tubby’s, Jah Shaka, Dubkasm, OBF, Vibronics, Young Warrior i mnogi drugi. Organizatori ističu da festival nije orijentiran samo na glazbu jer mnogo pažnje stavljaju i na ekologiju, recikliranje i poštivanje okoliša, želeći pritom pokazati da je očuvanje prirode moguće i na velikim prostorima sa mnogo ljudi.  Ove godine, bogati line up krase imena izvođača koji stižu iz Engleske, Francuske, Nizozemske i Italije te će glavno festivalsko dvorište biti upogonjeno s tri sound systema.

Alpha Steppa (aka Ben, sin Christine and John poznatima pod imenom Alpha & Omega) i Jonah Dan održati će selekciju koja će varirati od rootsa i reggae pa sve do najnovijeg zvuka u kojem eksperimentiraju s dubom. Maasai Warrior koji dolazi iz Bristola je donekle novo ime na europskoj sceni i garantira brutalan live nastup nabijen uvijek golemom količinom energije. Aba Shanti-I na sceni postoji i aktivno sudjeluje već više od 30 godina, a na festival dolazi treći put zaredom i nastupiti će u nedjelju popodne, zadnji dan festivala! Sunny & shinny vibes zagarantirani! Iz Francuske stižu Salomon Heritage i Ras Tweed koji u zadnje vrijeme značajno pridonose širenju pokreta francuskog duba svojim redovnim nastupima diljem Europe. Talijani ispred čijih sound systema ćemo skakutati su Dan I (Imperial Sound System) i Etrurian Sound System. Nizozemac King Shiloh stiže također sa svojim novim soundom i obećava magičnu noć koja će biti vokalno pojačana s imenima Earl 16 i Nish Wadada. Tokom dana osvježenje će se moći pronaći na Lake Yardu koje će biti ispunjeno domaćim talijanskim izvođačima i Heay Rotation Sound Systemom.

Detalje o cijenama ulaznica možete potražiti na ovom linku te su na web stranici festivala dostupne i sve detaljnije informacije o samom festivalu, kampiranju, itd. The only good system is a sound system! Wedimo se zato u Italiji!


Tekst:  

Video sadržaj

Moglo bi te zanimati

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice