logo-t

  • Barry Ashworth (Dub Pistols):

    Barry Ashworth (Dub Pistols): "Veza između politike i glazbe uvijek je bila snažna"

  • Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

    Preminuo reggae/dancehall pjevač Tony Tuff

  • Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

    Solo Banton & Irie Ites - “In this Time” - relevantan zapis današnjeg vremena

  • Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

    Eklektična predstava Dub FX- a stiže u Pulu

nike

Događanja
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 156
Izvještaji
11. Svibanj 2015

Postolari rasplesali Rijeku

Postolar Tripper često su posjećivali Rijeku i njenu okolicu u zadnjih pet, šest godina.

Naravno, nije to ništa čudno, uzmemo li u obzir da su uvijek nailazili na dobar odaziv publike. Međutim, ovoga puta situacija se promijenila. Je li riječ o svojevrsnom zasićenju riječke publike ovim bendom, percepcija Crkve u kojoj su ovaj put Postolari nastupili, od strane riječke publike kao partijanerskog, a ne koncertnog prostora ili je jednostavno i Postolare jednom morao pogoditi „U ovoj jadnoj Rijeci nema koncerata i događanja“ sindrom riječkih klupica? Nitko ne zna odgovor na ovo pitanje, ali zna se da je ovo bio najslabije posjećen koncert Postolar Trippera koji pamtim.

Šteta, jer Postolari i dalje pružaju više od sat i pol zabavnog, duhovitog i rasplesanog showa. Ipak, na trenutke se na ovom koncertu mogao steći dojam da je bend neznatno rezerviraniji od onih Postolara na koje smo navikli. Razlika nije bila velika, ali ipak je postojala. Radi li se o umoru, nezadovoljstvu brojnošću slušatelja ili nečem trećem, nije ni bitno. Unatoč tome, na ovome koncertu se svatko prisutan mogao rasplesati dok ga noge ne zabole. Jedna od rijetkih pozitivnih strana nedostatka publike na koncertima ovog tipa je slobodan prostor. Kada nema gužve, prostora ne nedostaje, a kada bend na bini svira ska i zove se Postolar Tripper, ritma za ples ne nedostaje. Set lista Postolara se od posljednjeg koncerta u Stereu (neposredno nakon izlaska „Čujem ja netko šuti“) podosta promijenila. Puno je veća zastupljenost spomenutog zadnjeg albuma dok više nema „Superdeke“, „Disko Talibana“ i sl. Zapravo, ako me pamćenje dobro služi, jedina izvedena pjesma s prvijenca je „Tužna priča o selu“. Naravno, u nastup su ubačena i dva aktualna singla, „Milena“ (inače snimljena s Ante Cashom) i „Igre na nesreću“ (koji najavljuje skorašnji izlazak novog albuma), kao i prethodni single „Sve gori“. Osvježenu set listu prihvatila je i publika te je ovo očekivana, ali i dobro došla promjena.

Postolar Tripper je bend koji je uvijek slovio za vrlo dobre zabavljače. Kao i uvijek do sada, i ovaj put su potvrdili taj epitet. Ovoga puta je možda brojnost publike podbacila, ali nadajmo se da je to tek jedna mala iznimka i da će se sljedeći put vratiti puno nabrijaniji pred brojniju publiku. Do tada, želimo im sreću s novim albumom.

 

Tekst:  

Recenzije

Sassja - "Chwakka" - eksperiment je uspio
Eesah - "Deep Medz" - osvježenje u industriji reggae glazbe
JahMoodOnJe Collective - “Vse gori” - sve bogatija slovenska reggae scena
Mo’Kalamity - "Shine" - album za probijanje geografskih i kulturnih granica
Vibronics - “Woman On A Mission 2” - žene dub ratnice